Localnicii sunt tot mai supăraţi pe turişti: Barcelona vrea să interzică închirierile pe termen adresate turiştilor

22 Iun. 2024, 10:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Iun. 2024, 10:12 // Actual //  Lupu Eduard

Barcelona vrea să interzică toate închirierile pe termen scurt pentru a limita efectele creşterii preţurilor asupra localnicilor, titrează Bloomberg.

Municipalitatea nu va mai emite noi licente şi nici nu va mai acorda reînnoiri ale acestora începând din anul 2029. Astfel nici o locuinţă nu va mai putea fi închiriată turiştilor, a explicat primarul Jaume Collboni. În acest moment există aproximativ 10.000 de locuinţe care oferă închiriere pe termen scurt turiştilor.

„Ne trebuie mai multe locuinţe, iar măsurile pe care le prezentăm astăzi ajută clasa de mijloc să nu mai fie nevoită să se mute din oraş din cauza preţurilor mari. Aceste măsuri nu vor avea efecte imediate, însă vrem să transmitem un semnal”, a declarat primarul Barcelonei.

Oraşe precum New York, Vancouver sau Tokyo au reguli care prevăd că proprietarii trebuie să locuiască în locuinţele pe care le închiriază, iar San Francisco şi Seattle limitează numărul de proprietăţi care poti fi oferite spre închiriere de o singură persoană.

Cele mai radicale măsuri au fost impuse în Berlin, unde închirierea pe termen scurt a fost complet interzisă în 2016. Cu toate acestea, legea a fost revocată în 2018 din cauza dificultăţilor în aplicarea acesteia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2024, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Sept. 2024, 10:51 // Actual //  bani.md

Mihai Druţă, sommelierul de top al Republicii Moldova, a degustat şi analizat cele trei vinuri din Seria Smartpacking, lansate recent de către vinăria Castel Mimi, în cadrul emisiunii sale de autor „Un Vin Bun cu Mihai Druţă”. Este vorba de vinurile Cabernet Sauvignon 2022, Sauvignon Blanc 2023 şi Merlot Rosé 2023 îmbuteliate în sticle PET, premieră în industria vinicolă din ţara noastră.

Mihai Druţă a degustat toate cele trei vinuri, două dintre ele deja premiante cu aur la MUNDUS VINI Summer Tasting – Sauvignon Blanc 2023 şi Merlot Rosé 2023.

Sauvignon Blanc „O culoare limpede, cristalină, strălucitoare. O aromă prospătă. O aromă care te face să guști  acest vin, te captează. O aromă neobișnuită pentru sticlele pet. Iar gustul este unul proaspăt, ușor,

Merlot Rosé 2023 „Un vin cu o culoare foarte plăcută, limpede, strălucitoare. Gustul este plăcut, lejer, cu un postgust destul de ușor dulciu. Acest vin se asociază perfect cu salate, mâncăruri din pește”.

Cabernet Sauvignon 2022 „În aromă simțim foarte bine coacăza neagră, niște nuanțe de condimente, piper negru. Iar în gust, este un gust plin, echilibrat, nu este un gust foarte greoi.”

„Aceste vinuri sunt perfect direcționate pentru o categorie de oameni care nu preferă vinuri foarte greoaie, foarte mature”, afirmă sommelierul.

Sommelierul a apreciat greutatea sticlei, designul, faptul că atât sticla PET cât şi dopul sunt în totalitate reciclabile şi a felicitat Castel Mimi pentru asumarea rolului de a proteja mediul ambiant, creând produse prietenoase cu natura, care reuşesc şi în PET să obţină medalii de Aur.

„Producătorul se gândește foarte mult la climă, la încălzirea globală, iar aceste PET-uri sunt făcute dintr-un material care este reciclabil, atât sticla cât și dopul. Aceste vinuri se pot lua ușor la picnic sau transporta, iar sticla este una foarte ușoară, de doar 59 de grame, ceea ce reduce costuri și energie. Ceea ce face ca această sticlă să fie prietenoasă cu mediul. Felicitări pentru o sticlă sută la sută reciclabilă și care are grijă de mediul nostru. Felicitări, Castel Mimi cu această noutate. Eu le găsesc destul de interesante și de ce nu, fiecare din noi merită să le descopere” a conchis Mihai Druţă.

Precizăm că Mihai Druţă este preşedintele Asociaţiei de Sommelier din Republica Moldova, iar în anul 2019 a obţinut titlul de degustator etalon şi a fost plasat astfel în primii cinci somelieri din lume.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău