Lecţii de jurnalism TV cu realizatoarea de talk-show-uri Valentina Ursu. Programul de Internship continuă la RLive TV

05 Iul. 2024, 11:21
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Iul. 2024, 11:21 // Actual //  bani.md

Tinerii participanţi în cadrul Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online organizat de Rlive TV continuă instruirile şi învaţă meserie de la profesioniştii în domeniu. Aceştia au luat lecţii de jurnalism TV de la realizatoarea de talk-show-uri, jurnalista Valentina Ursu, moderatoarea emisiunii Realitatea te Priveşte, de la Rlive TV. 

Lecţia a fost una interactivă, s-a desfăşurat în studiou, dar şi în redacţie, iar participantele au putut pune întrebări şi afla detalii din culisele realizării unei emisiuni televizate. Tinerele au fost îndemnate să se documenteze bine, să cunoască istoria şi realităţile sociale şi politice din ţara noastră, pentru a deveni buni jurnalişti în viitor.

„Tinerii jurnaliști au crescut și trăiesc într-o lume complet diferită față de începuturile presei libere din R.Moldova. Ei nu mai folosesc reportofoane sau echipamente care să le rupă spatele, așa cum a fost pe timpul când lucram eu la Teleradio Moldova. Cei care vin într-o instituție media sunt deja creatori de conținut, chiar dacă e vorba de contul personal de Facebook sau Instagram sau chiar clipuri pe YouTube. Avantajul este democratizarea modului în care tu poți să vorbești cu lumea, ceea ce este extraordinar. Dar mă întristez atunci când discut cu unii jurnaliști începători care vorbesc fără să știe despre ce vorbesc, de fapt. De la pronunții greșite, la interpretarea eronată a evenimentelor. Am cunoscut un grup de tinere pe care le-am încurajat să persevereze. Poate că cea mai importantă schimbare pe care o poate aduce „suflul nou” în presă e reprezentată de schimbarea temelor de interes. Să ne concentrăm mai mult pe subiecte sociale, pe poveștile oamenilor și să arătăm mai multă empatie. Vreau să cred că jurnaliștii tineri sunt mai sinceri în ceea ce privește credințele lor personale și orientările politice”, susţine jurnalista Valentina Ursu.

Programul este organizat de Rlive TV în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău şi are drept scop familiarizarea tinerilor cu Jurnalismul TV şi Online, prin desfăşurarea instruirilor şi sesiunilor practice la care aceştia să înveţe să producă materiale jurnalistice de calitate.

Realitatea Live

06 Oct. 2024, 09:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
06 Oct. 2024, 09:39 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un fost trader de la Goldman Sachs s-a mutat în zona Bay Area, San Francisco, pentru a căuta succesul în domeniul tehnologiei. Până aici, nimic nou. povestea lui a luat o turnură diferită după ce a decis să nu pună bazele unui start-up şi a ajuns să facă exact opusul: să cumpere cu banii giganţilor tech terenuri agricole. Scopul? Un vis californian atipic, scrie Ziarul Financiar.

În ultimii cinci ani, o companie numită Flannery Associates a cheltuit peste 800 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de teren în afara oraşului San Francisco – fără a explica cine se află în spatele acestui efort sau ce planuri are compania respectivă pentru acele terenuri. Acum, oficialii locali care investigau problema au primit în sfârşit un răspuns: un grup de lideri din industria tehnologică, bogaţi şi cunoscuţi, sunt implicaţi în această aventură şi speră să folosească terenul pentru a construi un oraş nou, potrivit relatărilor din The New York Times şi Bloomberg. Potrivit rapoartelor citate de cele două publicaţii, Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn, investitorii Marc Andreessen şi Chris Dixon de la Andreessen Horowitz, Nat Friedman, fostul CEO al GitHub, Laurene Powell Jobs, fondatorul Emerson Collective, şi alţi lideri şi investitori din domeniul tehnologiei au investit în acest proiect. Liderul Flannery Associates pare să fie Jan Sramek, un fost trader al Goldman Sachs.

Imigrant european impresionat de energia start-up-urilor americane, fostul trader s-a mutat în zona San Francisco Bay Area pentru a reuşi în domeniul tehnologiei. La scurt timp după, a început să facă excursii de pescuit în comitatul Solano, de pe marginea estică a golfului San Francisco. Un colţ rural al comitatului a devenit în cele din urmă centrul unui plan conceput de  Sramek pentru a construi un oraş de la zero. A creat compania numită Flannery Associates şi a petrecut ultimii ani folosind bani de la unele dintre cele mai bogate persoane din Silicon Valley pentru a-şi transforma ideea ambiţioasă în realitate, potrivit surselor citate de New York Times. Povestea despre cum Sramek a convins câţiva dintre cei mai bogaţi oameni din lume să investească peste 800 de milioane de dolari în ferme şi terenuri neamenajate pentru visul unui oraş nou pare să devină o legendă a Silicon Valley care îmbină idealismul – sau aroganţa – cu capitalismul de modă veche.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău