Cum îşi îmbolnăveşte şi omoară Bank of America angajaţii

13 Aug. 2024, 13:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2024, 13:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Yuliya Lavysh a fost încântată să accepte o ofertă pentru un job de la Bank of America în timp ce era studentă la Universitatea Smith. Dar a renunţat în 2022, după trei ani pe­trecuţi în sediul din Chicago, unde şefii au ţinut-o pe ea şi pe colegii ei la muncă în birou până la ora 5 dimi­neaţa, cerându-le să mintă în legă­tură cu programul de lucru, scrie The Wall Street Journal.

Odată, a spus ea, a lucrat până la 4 dimineaţa şi se îndrepta spre casă cu un taxi doar pentru ca un bancher senior să-i ceară mai multe modifi­cări pentru o propunere către un cli­ent şi să lase o copie tipărită superi­orilor pentru verificare. Yuliya i-a cerut taximetristului să se întoarcă.

Roy Wang a lucrat ca bancher de investiţii pentru subsidiara din Tokyo. Şi-a înregistrat meticulos ore­le suplimentare. Dar când resursele umane le-au spus şefilor săi că lu­crea­ză prea mult, un manager i-a cerut să raporteze doar cât este per­mis de politicile băncii.

Roy a spus că a continuat să lucreze cel puţin o noapte întreagă în fiecare săptămână – şi nu era ceva neobişnuit ca ban­cherii juniori să prindă câteva ore de somn într-o cabină de baie sau într-o sală de conferinţe. A plecat după ce medicul său i-a semnalat că are probleme cu colesterolul şi că alţi indicatori au crescut la niveluri nesănătoase. Un analist din echipa de finanţe pentru America de Sud din New York s-a prăbuşit anul trecut după ce a lucrat ore îndelungate, determi­nându-i pe colegii săi să cheme o ambulanţă la birou.

Un alt bancher din New York, în prezent vicepreşedinte, s-a internat într-un spital anul acesta după ce s-a simţit rău şi dezamăgit din cauza muncii non-stop – totuşi a ales să continue să îndeplinească sarcinile şi a preluat apelurile clienţilor de pe patul de spital.

Apoi, în mai, un asociat al Bank of America a murit. El a lucrat peste 100 de ore pe săptămână pentru a ter­mina munca la o achiziţie de 2 mi­liarde de dolari.

Wall Street Journal a vorbit cu peste 35 de oameni familiarizaţi cu condiţiile de muncă de la Bank of America, inclusiv foşti şi actuali ban­cheri de investiţii, de la nivel inferior până la nivel executiv, din birouri din întreaga lume.

Mulţi au descris modul în care superiorii îi instruiesc pe bancherii juniori să ignore politicile care limitează programul.

Experienţele lor contravin regu­lilor introduse cu un deceniu în urmă pentru a proteja bancherii de su­praso­licitare, ridicând să readucă în lumina reflectoarelor cultura de muncă a băncii.

Restricţiile au fost puse în aplicare după un alt deces – un stagiar de la Bank of America din Londra a murit în urma unei crize, după ce a lucrat mai multe nopţi la rând.

Decesul din luna mai a stârnit un nou protest public în privinţa tratamentului aplicat de bănci tinerilor angajaţi şi a posibilelor consecinţe ale muncii în exces. Experienţele de la Bank of America au ecou la toate băncile de pe Wall Street, unde orele lungi şi respectul faţă de comenzile şefilor, oricât de nerezonabile, sunt ceva normal. În posturile în care salariile la nivel de debut pot ajunge la 200.000 de dolari, mulţi bancheri spun că ezită să-şi spună îngrijorările cu privire la condiţiile lor de muncă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Sept. 2024, 17:54
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2024, 17:54 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Negocierile care au durat mai bine de jumătate de an între autoritățile ruse și turcești pentru deblocarea plăților bancare au ajuns într-un impas total.

Majoritatea băncilor turce au decis să înceteze procesarea tranzacțiilor legate de Rusia și Belarus, relatează TASS, citând o sursă familiarizată cu situația. Potrivit acesteia, toate instituțiile bancare din Turcia cu participare străină au oprit deja plățile pentru companiile rusești, iar acum li se vor alătura și băncile de stat și private fără parteneri externi.

Băncile încearcă să „se protejeze de posibile probleme viitoare, precum eventuale restricții și sancțiuni”, a explicat sursa TASS. Singura bancă ce continuă să sprijine comerțul ruso-turc este Emlak Katılım, care efectuează plăți în lire turcești și ruble, în timp ce tranzacțiile în dolari și euro sunt imediat blocate de multe bănci turce.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău