VIDEO CineMADE în România: Filmul românesc „Pororoca”, duminică seara, în exclusivitate la RLIVE TV

22 Oct. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Oct. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Drama „Pororoca” de Constantin Popescu este următorul film din seria „CineMADE în România”, difuzat în exclusivitate de RLIVE TV. Pelicula va putea fi vizionată duminică, la ora 21:00.

Producția transpune pe sticlă drama lui Tudor și a Cristinei – o familie care duce o viață obișnuită și își crește cei doi copii, pe Maria de 5 ani și Ilie de 7 ani. Într-o duminică, cât tatăl se plimba prin parc cu micuții, fiica dispare și totul se schimbă.

Din distribuție fac parte actori precum Ioana Florea, Bogdan Dumitracche, Elvira Deatu, Iulia Lumânare, Emanuel Pârvu și alții. Pelicula deține trofee Goppo și a fost nominalizată la premiile Academiei Europene de Film.

„E adevărat, filmul este o dramă și nu știu dacă se poate urmări cu o pungă de popcorn în brațe. Este un film foarte inconfortabil și deranjant. Nu ne place să privim oameni care suferă, în general evităm să asistăm la genul acesta de descompuneri. Apropo de relaxarea spectatorului, nu cred că va sta relaxat. Mi-ar plăcea să spun că finalul este ușor de ghicit, însă nu, nu este deloc așa. Știu că filmul este greu de privit, dar așa simt, așa văd, așa aud. Departe de mine gândul că filmul meu e perfect, dar aceasta este propunerea pe care o fac publicului, astfel consider eu că trebuia să îl fac”, povestea regizorul pentru capitalcultural.ro.

Filmul românesc „Pororoca” este difuzat în cadrul proiectului „CineMADE în România”. Cu intenția de a reflecta evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV aduce duminică de duminică publicului din Republica Moldova filme românești contemporane. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Realitatea Live

22 Oct. 2024, 13:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Oct. 2024, 13:05 // Actual //  Ursu Victor

Emiratele Arabe Unite (EAU) cheltuie miliarde de dolari în încercarea de a transforma Abu Dhabi într-un oaz tehnologic în mijlocul deșertului. Guvernul țării a adoptat o strategie de atragere a expaților, iar gradul de ocupare al centrului financiar al capitalei a ajuns deja la 95%, screi incrussia.ru.

Abu Dhabi investește în construirea de complexe rezidențiale de lux, hoteluri scumpe, case extravagante și parcuri mari. Pachetele de stimulente pentru afaceri, organizate de guvernul EAU, încurajează tot mai multe companii globale să își deschidă sediile centrale în Abu Dhabi. Cererea pentru aceste facilități este de așteptat să continue să crească.

Cu toate acestea, ambițiile emiratului intră în conflict direct cu angajamentele guvernului în materie de dezvoltare durabilă. În țările din Golful Persic, temperatura crește de aproximativ două ori mai repede decât media globală, iar EAU se numără printre țările cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor la nivel mondial.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău