”A fost un om de afaceri talentat” – condoleanțele lui Putin familiei lui Prigojin

24 Aug. 2023, 21:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Aug. 2023, 21:09 // Actual //  Lupu Eduard

În primele sale comentarii referitoare la accidentul aviatic în care ar fi murit liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, și alte nouă persoane, Vladimir Putin a transmis condoleanțe, potriivt Sky News.

Președintele rus a continuat prin a-l descrie pe Prigozhin ca fiind un ”om de afaceri talentat”, pe care îl cunoaște din anii 1990. El a declarat că Rusia va analiza ceea ce spun anchetatorii în legătură cu accidentul, dar că mai multe detalii despre incident vor necesita timp.

Comentariile sale vin la 24 de ore după ce avionul s-a prăbușit la nord de Moscova. Vorbind anterior, prin videoconferință, la summitu BRICS din Africa de Sud, Putin nu a spus nimic despre accident, limitându-se la un discurs scris în prealabil.

Unii experți occidentali, precum și fostul prim-ministru rus, cred că Valdimir Putin ar fi putut ordona un asasinat – deși acest lucru nu poate fi verificat.

Un avion privat în care se afla Evgheni Prigojin s-a prăbuşit miercuri, 23 august, în regiunea Tver. Fondatorul Wagner se afla pe lista pasagerilor publicată de Rosaviaţia. Moartea lui Prigojin nu a fost confirmată oficial.

După prăbuşirea avionului, Comitetul de Investigaţii a deschis un dosar penal privind încălcarea normelor de siguranţă şi de exploatare a vehiculelor. Surse din cadrul forţelor de ordine ai relatat că anchetatorii iau în considerare toate ipotezele, „inclusiv eroarea de pilotaj, defecţiunile tehnice şi influenţele externe”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău