A.S.I.C.S. a donat o tablă interactivă pentru liceul ”Onisifor Ghibu” din Orhei

15 Sept. 2023, 12:22
 // Categoria: Social // Autor:  MD Bani
15 Sept. 2023, 12:22 // Social //  MD Bani

Elevii și profesorii din Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Orhei au primit în dar de la Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului o tablă interactivă. Donația va contribui la aplicarea metodelor moderne de predare în clasă, care le vor permite să asimileze mai rapid și mai eficient cunoștințele, precum și să-și dezvolte mai solid competențele.

”Una din prioritățile Asociației A.S.IC.S. este să ajutăm elevii din Republica Moldova să aibă condiții mai bune de studii. De această dată am adus o tablă interactivă elevilor din Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Orhei. Suntem bucuroși să avem elevi dornici de carte și îi vom susține pentru că ne pasă”, a declarat Victoria Kriukova, directorul Asociației A.S.I.C.S.

Liceul ”Onisifor Ghibu” este una dintre cele mai mari instituții de invățământ din Orhei, iar discipolii obțin ani la rând performanțe școlare remarcabile, participă în proiecte de voluntariat, sunt încadrați în peste 40 de proiecte internaționale și în peste 60 de parteneriate internaționale.

”Asociația A.S.I.C.S. prin această tablă interactivă și-a adus un aport considerabil în educația tinerei generației, în pregătirea educațională și în susținerea examenelor de bacalaureat. Panourile interactive au foarte multe avantaje și vom oferi fiecărui elev condiții bune de studii. Cu greu ne reușește, pentru că în liceu învață aproximativ 1200 de elevi”, a remarcat Ana Ceban, directorul L.T. ”Onisifor Ghibu” din Orhei.

Dotarea unei clase a liceului cu tehnologii performanțe a fost apreciată de către cadrele didactice, care spun că utilizarea tablei interactive permite o interacțiune dinamică între elevi și conținutul educațional.

”La mulți elevi, memoria vizuală este mai bine dezvoltată decât cea auditivă. Folosesc mereu panoul interactiv, atunci când lucrez cu elevii, pentru că sunt autorul lecțiilor la mai multe discipline în școlile naționale de pe platforma educatie.md și a jocurilor interactive. Desigur, panourile interactive mă ajută foarte mult, de aceea m-am bucurat enorm, când Asociația A.S.I.C.S. a răspuns pozitiv la solicitarea noastră”, a explicat profesoara Elena Gîscă.

”Acum acest panou interactiv o să ajute elevii, pentru că vor avea examen de bacalaureat la istorie. O să lucrăm foarte intens și nu vom avea hărți pe suport de hârtie, pentru că vom utiliza acele digitale”, a adăugat profesorul Nicolae Sîngereanu.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului pregătește mai multe campanii de susținere a educației din Moldova.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău