A venit potopul în crypto? Investitorii retrag niveluri record de monede din exchange-urile crypto

26 Dec. 2022, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Dec. 2022, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Traderii se grăbesc să lichideze alarmaţi de siguranţa activelor lor după ce FTX a dat faliment, conform Nikou Asgari pentru Financial Times.

Investitorii retrag niveluri record de bitcoin din exchange-urile de crypto deoarece colapsul FTX, deţinut de Sam Bankman-Fried, stârneşte teama cu privire la siguranţa activelor.

FTX, odată favoritul lumii crypto, a dat faliment la mijlocul lunii Noiembrie după ce o gaură de 8 miliarde de dolari a apărut în bilanţul companiei.

Noul director executiv, John ray, a vorbit despre lipsa oricărei măsuri de bază cu privire la managementul riscului şi Bankman-Fried a admis proceduri slabe de control intern. Decăderea rapidă a alarmat investitorii care îşi păstrează şi învestesc activele pe alte platforme centralizate de crypto exchange, ducând la un nivel record de retrageri de bitcoin, cea mai folosită cryptomonedă. FTX a eşuat luna trecută cu mai mult de 1 milion de potenţial creditori, incluzând mulţi care şi-au păstrat activele în exchange.

Luna trecută investitorii au retras 91363 de bitcoini, valorând în total aproape 1,5 miliarde de dolari, bazat pe preţul mediu al lunii Noiembrie de 16,400$ pe unitate, conform Binance, Kraken şi Coinbase. Asta a marcat cea mai mare retragere de bitcoini din istorie, conform datelor de la CryptoCompare. Este neclar dacă aceste monede sunt vândute sau mutate în portofele private.

Graba pentru a închide poziţiile vine pe măsură ce preţul bitcoinului a scăzut cu 64% în acest an şi se vinde în prezent la un preţ aproximativ de 17000$ pe unitate.

Retagerile din Octombrie au fost de asemenea mari, la 75294 de bitcoini, pe măsură ce traderii de crypto şi-au scos fondurile după o vară plină de crize, care a inclus falimentul Celsiul şi Voyager Digital, companii ce ofereau servicii de împrumut pentru monede digitale.

Exchange-urile rivale s-au grăbit să se distanţeze de practicile din interiorul FTX într-un efort de a calma clienţii şi de a limita răspândirea panicii.

Totuşi, retragerile record sublinează îngrijorarea investitorilor cu privire la bitcoin deoarece industria activelor digitale întâmpină presiune din partea decidenţilor la nivel global.

În primele 7 zile din Decembrie, 4545 de bitcoini au fost retraşi din exchange-urile centralizate, comparat cu 3846 de intrări de bitcoin în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de CryptoCompare.

Ca un semn al impactului negativ pe care falimentul FTX l-a avut asupra competitorilor, agenţia de rating Moody a plasat obligaţiunile Coinbase, companie listată în SUA, în scădere la sfarşitul lunii Noiembrie, citând „creşterea şanselor de scăderi susţinute în volumul de trading şi împlicarea clienţilor, 2 factori majori pentru venit”.

„Scăderea preţurilor la activele digitale o să restricţioneze abilitatea companiilor de a se împrumuta şi o să scadă cererea din partea clienţilor”, au scris analiştii Moody săptămâna aceasta. Ei au adăugat că scăderea preţurilor la crypto „o să deterioreze calitatatea creditului societăţilo financiare centralizate”.

„Chiar dacă rata vânzării bitcoinului va scădea, pagubele au deja produse”, spune Eric Robertsen, şeful global al cercetării la Standard Chartered, în această săptămână.
El a prezis că durerea investitorilor din zona crypto va continua şi în 2023, „Din ce în ce mai multe firme de crypto şi exchange-uri se găsesc în situaţia de a avea lichiditate insuficientă, ducând în continuare la falimente şi scăderea încrederii învestitorilor în monede digitale”, conchide acesta.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău