Acceleratorul de Turism pentru regiunea Cahul s-a încheiat. Cei 15 fondatori de pensiuni au prezentat rezultatele

20 Dec. 2022, 16:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Dec. 2022, 16:43 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

XY Partners și EU4Moldova: Startup City Cahul anunță despre încheierea Acceleratorului de Turism pentru regiunea Cahul. Evenimentul de prezentare a totalurilor a avut loc recent, la Green Village, satul Roșu, Cahul.

În cadrul evenimentului oficial de încheiere absolvenții programului au vorbit despre potențialul turistic al Republicii Moldova, în special al regiunii Cahul. De asemenea, cei 15 fondatori ai pensiunilor turistice din întreaga regiune au prezentat afacerile din turism pe care le reprezintă și au mulțumit organizatorilor pentru contribuția la dezvoltarea turismului în regiuni. 

„De regulă spunem că vor câștiga cei mai buni, dar în cazul unui accelerator toți sunt câștigători, deoarece experiența și cunoștințele pe care le acumulați, lucrul cu mentorii și experții care au grijă de voi sunt de neprețuit și sunt bazele unor afaceri care pot schimba multe lucruri la noi în țară”, a specificat Ana Chirița, Director Programe Strategice Tekwill. 

Iar Corina Andronic, Director Adjunct al Programului EU4Moldova: Startup City Cahul a evidențiat că: „Oamenii de la Cahul sunt tot mai activi pe dimensiunea de turism. Noi ne dorim mult să aducem pentru regiunea Cahul acele opțiuni tehnologice de care este nevoie.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Regiunea Cahul are un potențial foarte mare, dar oamenii din Cahul au nevoie de mai mult curaj, să se deschidă și să privească dincolo de hotarul municipiului, al raionului sau chiar al țării. Iar instrumentele tehnologice care direcționează afacerile online vor deschide cu siguranță multe oportunități.”

Așa cum programul Accelerator de Turism pentru regiunea Cahul a fost creat din misiunea de a susține, promova și digitaliza turismul în regiunea Cahul, în cadrul evenimentului de încheiere, a fost prezentată și platforma Cahul.travel, o platformă turistică comună pentru regiunea Cahul, unde vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere rute turistice, opțiuni de cazare și alimentație. Pe platformă, se regăsesc și absolvenții Acceleratorului de Turism Cahul. 

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de networking, unde cei prezenți au avut posibilitatea să interacționeze și să se cunoască. De asemenea, s-au stabilit posibile colaborări. 

În cele trei luni de program, participanții înrolați au reușit următoarele:

  • au conceput o serie de activități adiționale pentru afacerile pe care le conduc;
  • au realizat planificarea strategică și diversificarea serviciilor pentru perioada următorul sezon turistic;
  • au participat la ateliere cu Ion Hanganu, fondatorul pensiunii Hanul lui Hanganu, Mihail Țurcanu, autorul canalului „Wine like a local”, Otilia Drăguțanu, director general „Berlizzo Events”, cu doi fondatori al unui eco camping din Bulgaria, și alții.
  • fiecare participant a beneficiat de sesiune foto profesională pentru a împacheta rețelele de socializare și aparițiile în presă. 13 participanți și-a diversificat ofertele. 4 participanți și-au ajustat prețurile și 6 participanți vor integra metode de plată mai accesibile. 
  • au pregătit oferta turistică ce va fi afișată pe platforma Cahul.Travel și continuă să muncească împreună la promovarea serviciilor turistice din regiunea Cahul și la organizarea unui eveniment de amploare, ca și parte din program, care va avea loc în luna mai 2023.
  • Acceleratorul de Turism Cahul a scos în evidență necesitatea promovării turismului din regiuni atât în Republica Moldova cât și peste hotare. 

Mentorii programului: Traian Chivriga, Renata Ungureanu, Olesea Buzu, Alexandru Ivanov, Jenia Iacunina, Stas Balaur au învățat afacerile din domeniul turismului cum să atragă mai mulți clienți și să le ofere experiențe inedite, cum să-și promoveze afacerea pe rețelele de socializare și prin intermediul evenimentelor, cum să utilizeze platformele digitale Booking, Airbnb și Teleport Travel. 

Un alt aspect abordat în timpul trainingurilor a fost atragerea de investiții și fonduri. De asemenea, s-au prezentat istorii de succes din domeniul turismului și întâlniri cu reprezentanți care activează în turism.

Evenimentul a culminat cu o prestație excepțională a Ansamblului de bărbați „Mocănașii” din Slobozia Mare, raionul Cahul, care din 2013 fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Acest program a fost realizat de XY Partners și Teleportravel în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău