Simbolul mesei de Revelion – salata Olivie! Cât costă să o gătești

20 Dec. 2022, 15:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Dec. 2022, 15:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În acest an, moldovenii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar. Prețurile la produsele alimentare au crescut în comparație cu sfârșitul anului 2022. De exemplu, pentru a pregăti renumita salată Olivie veți avea nevoie de o sumă de aproximativ 200 de lei. Bani.md a calculat prețul pentru a găti acest tip de salată, în funcție de prețul alimentelor.

Vom începe cu cel mai important produs – ouă. Pentru zece ouă va trebuie să scoți din buzunar minim 33 de lei, cel puțin, așa sunt prețurile la Piața Centrală.

În supermarket, prețurile sunt puțin mai mari. De exemplu, în supermarketul Linella, prețul pentru o duzină de ouă începe de la 39.50 lei.

Prețul la cartofi și morcovi variază între 7-12 lei. Pentru mazărea verde conservată, moldovenii vor fi nevoiți să scoată din buzunar în jur de 15 lei pentru aproximativ 400 de grame. Pentru salata Olivie mai este nevoie și de castraveți murați, dacă nu îi aveți acasă, va trebui să scoateți din buzunar 25-30 de lei. Un pachet mediu de maioneză va costa 35-43 de lei. Și am ajuns la salam, tradițional, moldovenii folosesc salam Parizer. Prețul pentru acest tip de salam variază între 45-120 de lei, în funcție de producător.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Astfel, pentru a avea salata preferată pe masa de sărbători va trebui să scoateți din buzunar în jur de 200 de lei.

Prețul este mai mare comparativ față de sfârșitul anului 2021, când, să gătește o salata Olivie costa în jur de 130 de lei.

În rețelele de supermaketuri vei găsi și salată Olivie gata pregătită. Prețul pentru un kilogram variază între 76-95 lei.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău