Aceste sate superbe din Italia vă vor da 33.000 $ pentru a vă muta acolo (FOTO)

16 Iul. 2021, 11:40
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 11:40 // Actual //  MD Bani

Italia este din nou pusă la încercare, fiind în situația să inspire următoarea generație să se mute în această țară, mai cu seamă în unele regiuni. De data aceasta, oferta vine din frumoasa regiune Calabria din sudul Italiei, care oferă noilor rezidenți numerar considerabil – de 28 de mii de euro, echivalentul a 33 de mii de dolari. Banii vor fi debursați pe parcursul a trei ani, cu condișia că se mută în unul dintre satele fermecătoare prezentate în continuare.

„Scopul este de a stimula economia locală și de a da o viață nouă comunităților mici”, a declarat pentru CNN Gianluca Gallo, consilier regional. Sau cum a explicat Gianpietro Coppola, primarul satului calabrean Altomonte: „Vrem ca acesta să fie un experiment de incluziune socială. Atrageți oamenii să locuiască în regiune, bucurați-vă de beneficii”.

Dar, după cum v-ați putea aștepta, există câteva capcane. Pentru a obține fondurile din Calabria, noii rezidenți trebuie să promită că vor lansa o afacere mică sau vor prelua un loc de muncă profesional specific. Și nu credeți că oricine se poate muta acolo. Aceste sate doresc o infuzie de tineri, așa că este limitată la noii rezidenți cu vârsta de până la 40 de ani. În plus, dacă ești acceptat în program, trebuie să te muți în termen de 90 de zile.

Proiectul „venit activ din rezidență” (așa cum se numește) va fi lansat în următoarele săptămâni, iar regiunea a alocat peste 700.000 de euro (aproximativ 829.000 de dolari) în acest scop. În plus, regiunea ar putea acorda subvenții unice pentru a ajuta noii rezidenți să lanseze hoteluri, restaurante, baruri, magazine și multe altele.

Până în prezent, nouă dintre satele din Calabria s-au înscris pentru a participa la program și variază cu amplasări de la litoral la locații montane. Iată o privire rapidă asupra a cinci dintre sate și, chiar dacă nu vă hotărâți să vă mutați acolo, puteți visa la dolce vita.

Aieta

Acest sat rural este situat la munte, dar aproape de mare. Străzile sale sunt căptușite cu palaci renascențiali care se simt ca o ruptură din Toscana.

Albidona

Satul de pe plajă se întinde de la coastă până la dealuri și este situat lângă Parcul Natural Pollino, unde puteți face drumeții și ciclism montan. Bonus: Albidona are și case de 1 euro de vânzare.

Bova

Acest oraș antic parțial abandonat este situat într-o zonă numită „Calabria Greacă”, datorită tuturor coloniștilor timpurii din Grecia antică care s-au mutat aici. Nu este departe de Sicilia.

Caccuri

Construit inițial pentru a apăra împotriva raidurilor de pirați, Caccuri este acoperit cu o cetate maiestuoasă. Orașul este înconjurat de plantații de măslini și este cunoscut pentru uleiul său excelent de măsline.

Santa Severina

Santa Severina este cocoțată pe o stâncă și are palmieri și vedere la râu. Satul este renumit pentru portocalele sale delicioase.

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 13:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 13:32 // Actual //  Lupu Eduard

Locuitorii de la Hîncești și Cahul vor achita tarife mai mici la apă și canalizare, potrivit deciziei ANRE.

La Hîncești, tariful aprobat pentru apă este de 27,16 lei/m³, cu 1,7% mai puțin față de tariful precedent, iar tariful pentru serviciul de canalizare va fi redus cu 16,8%, ajungând la 10,07 lei/m³. Pentru persoanele juridice, tariful pentru apă și canalizare rămâne neschimbat, fiind de 50,28 lei/m³ și respectiv 23,51 lei/m³.

La Cahul, locuitorii vor achita un tarif pentru apă de 21,02 lei/m³, cu 3,8% mai puțin față de tariful anterior, iar pentru canalizare, tariful va fi de 21,02 lei/m³, cu o reducere de 3,8%. Pentru persoanele juridice, tariful pentru apă și canalizare rămâne neschimbat, fiind de 22,45 lei/m³ și respectiv 15,30 lei/m³.

În contrast, ANRE a aprobat tarife mai mari la apă pentru locuitorii din Strășeni, de 20,73 lei/m³, comparativ cu 20,74 lei/m³ anterior, dar tarife mai mici pentru canalizare, de 12,93 lei/m³ față de 14,54 lei/m³.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău