Acţiunile UiPath, la un nou minim istoric pe Wall Street. Daniel Dines, de la 7,8 miliarde de dolari la 3,9 miliarde

20 Ian. 2022, 10:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Ian. 2022, 10:08 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Acţiunile producătorului de software de automatizare UiPath (PATH), prima companie din România care s-a listat pe cea mai puternică piaţa de capital din lume, au închis şedinţa de tranzacţionare din 18 ianuarie 2022 la un nou minim istoric, arată datele agregate de ZF.

Astfel, acţiunile PATH au închis la 35,51 de dolari, echivalentul unei valori de piaţă de 18,2 miliarde de dolari în contextul unor indici americani în scădere puternică din cauza randamentelor în creştere ale obligaţiunilor şi a câştigurilor slabe ale Goldman Saches. Dow Jones a scăzut ieri cu 1,5%, S&P500 cu 1,8%, Nasdaq cu 2,6%, potrivit MarketWatch.

De la începutul anului 2022 încoace acţiunile UiPath au minus 19%, potrivit Google Finance.

De la listarea din primăvara anului 2021 încoace, mai exact din 21 aprilie 2021 când UiPath închidea la aproape 70 de dolari, valoarea de piaţă a companiei pornite într-un apartament din Bucureşti s-a înjumătăţit. Prin urmare şi deţinerea antreprenorului Daniel Dines, CEO şi unul dintre fondatori, a scăzut de la aproximativ 7,8 miliarde de dolari la 3,9 miliarde de dolari. Spre comparaţie indicele Nasdaq are din 21 aprilie 2021 încoace o creştere de 4%.

Cel mai probabil la baza scăderii cotaţiei ar putea sta şi migraţia investitorilor dinspre sectorul de creştere, în special IT, spre cel al companiilor tradiţionale, adică acelea din „value” în contextul în care inflaţia ridicată, la cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii în SUA, ar putea determina majorări agresive de dobândă din partea FED. Ori companiile tradiţionale sunt mai protejate de eventualele mişcări abrupte ale celei mai puternice bănci centrale din lume.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 13:57 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile petrolului au crescut vineri cu 2%, recuperând cea mai mare parte a scăderilor din sesiunea precedentă.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,07 dolari, sau 1,9%, la 111,10 dolari pe baril.

Contractele futures pe țițeiul WTI au câștigat cu 1,80 USD, sau 1,7%, până la 107,56 USD pe baril, după ce s-au retras la 104,56 USD pe baril.

Ambele tipuri de petrol au scăzut în jur de 3% joi, 30 iunie, încheind luna mai jos pentru prima dată din noiembrie.

„Încă vedem că riscurile prețurilor sunt orientate în sus din cauza stocurilor limitate, a capacității de rezervă limitate și a răspunsului redus de aprovizionare non-OPEC+”, a spus Barclays într-o notă.

National Oil Corporation din Libia a declarat forță majoră joi în porturile Es Sider și Ras Lanuf, precum și în zăcământul petrolier El Feel. Forța majoră este încă în vigoare în porturile Brega și Zueitina, a spus NOC.

Producția a cunoscut o scădere bruscă, exporturile zilnice variind între 365.000 și 409.000 bpd, o scădere de 865.000 bpd comparativ cu producția în „circumstanțe normale”, a spus NOC.

În altă parte, 74 de lucrători petrolieri norvegieni offshore de la platformele Equinor Gudrun, Oseberg South și Oseberg East vor intra în grevă din 5 iulie, a declarat joi sindicatul Lederne, probabil că va opri aproximativ 4% din producția de petrol a Norvegiei.

Prețurile petrolului sunt de așteptat să rămână peste 100 de dolari pe baril în acest an, deoarece Europa și alte regiuni se luptă să se îndepărteze de petrolul Rusiei, deși riscurile economice ar putea încetini ascensiunea.

Scumpirea petrolului la bursele internaționale va duce inevitabil la scumpirea carburanților și în Republica Moldova, care este dependentă de importurile de carburanți.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău