Adobe achiziționează Figma pentru 20 de miliarde de dolari

16 Sept. 2022, 12:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2022, 12:39 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Adobe achiziționează Figma pentru 20 de miliarde de dolari, eliminând unul dintre cei mai mari rivali ai săi în design digital.

Un preț de 20 de miliarde de dolari este un salt considerabil pentru Figma, care a fost evaluat ultima dată la 10 miliarde de dolari în iunie 2021, când a strâns 200 de milioane de dolari. Dar Adobe face mai mult decât să elimine un mare concurent. Începe o afacere care se extinde rapid.

Adobe a confirmat tranzacția într-un comunicat de presă publicat pe site-ul companiei.

„Împreună, Adobe și Figma vor reimagina viitorul creativității și productivității, vor accelera creativitatea pe web, vor avansa în designul produselor și vor inspira comunitățile globale de creatori, designeri și dezvoltatori. Compania combinată va avea o oportunitate de piață masivă, în creștere rapidă și capabilități de a genera valoare semnificativă pentru clienți, acționari și industrie.” se arată în comunicat.

La încheierea tranzacției, Dylan Field, co-fondatorul și CEO-ul Figma, va continua să conducă echipa Figma, raportând lui David Wadhwani, președintele Adobe Digital Media. Până la încheierea tranzacției, fiecare companie va continua să funcționeze independent.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 19:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 19:50 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie.

În același timp, BERD a menținut prognoza de creștere economică pentru Moldova în 2024, preconizând că PIB-ul țării va înregistra o creștere semnificativă de 3,5%. Aceste ajustări vin în urma unei evaluări a situației economice din prima jumătate a anului 2023, marcând o îmbunătățire a perspectivelor de redresare.

Analiza BERD subliniază faptul că economia moldovenească a întâmpinat dificultăți în prima jumătate a anului 2023, după o scădere abruptă a activității economice în 2022. În ciuda unei scăderi de 2,4% a PIB-ului în primul trimestru din 2023, în special din cauza declinului continuu al consumului privat, există semne de îmbunătățire.

De asemenea, BERD remarcă o scădere a inflației anuale la 9,7% în august 2023, influențată de stabilizarea prețurilor globale la energie. Acest lucru a permis Băncii Naționale a Moldovei să reducă ratele dobânzilor, contribuind la creșterea reală a veniturilor în al doilea trimestru al anului.

Experții BERD afirmă că finanțarea externă semnificativă în 2023 a susținut moneda națională, a crescut rezervele valutare și a redus presiunea asupra bugetului de stat. Reformele de politică în contextul aderării la UE și continuarea finanțării externe puternice sunt văzute ca factori cheie care ar putea susține redresarea economică în a doua jumătate a anului 2023.

În 2022, PIB-ul Moldovei a înregistrat o scădere reală de 5,9%, ajungând la 272,6 miliarde de lei. În prima jumătate a anului 2023, PIB-ul a fost de 133,91 miliarde de lei, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău