Adolescentul care a zburat în spațiu cu Jeff Bezos nu a cumpărat niciodată de pe Amazon. Răspunsul miliardarului

30 Iul. 2021, 11:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iul. 2021, 11:08 // Au Bani //  MD Bani

Când Jeff Bezos a mulțumit clienților Amazon pentru că a plătit în esență prima sa călătorie în spațiu, se pare că nu vorbea cu Oliver Daemen, adolescentul olandez care s-a alăturat miliardarului la zborul spațial inaugural al pasagerilor Blue Origin.

Daemen, în vârstă de 18 ani, spune că nu a mai comandat nimic de pe Amazon până acum.

Daemen, care a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns vreodată în spațiu, i-a spus chiar lui Bezos că nu a folosit niciodată site-ul, potrivit Reuters.

„I-am spus lui Jeff că, de fapt, nu am cumpărat niciodată ceva de la Amazon”, a spus Daemen într-un interviu săptămâna trecută după ce adolescentul s-a întors în Olanda în urma zborului său spațial istoric.

„Și el a spus:„ Oh, wow, acum mult timp am auzit pe cineva spunând asta ”.

Desigur, Amazon s-a descurcat foarte bine fără sprijinul lui Daemen. Compania pe care Bezos a înființat-o în 1994 a obținut venituri de 386 miliarde de dolari în 2020 și este evaluată în prezent la 1,8 trilioane de dolari și livrează câteva milioane de pachete pe zi.

Cu toate acestea, faptul că Daemen nu a cumpărat nimic de pe Amazon este mai puțin surprinzător atunci când țineți cont de faptul că cea mai mare companie de comerț electronic din lume și-a intensificat abia recent prezența în Olanda, unde locuiește Daemen, subliniază un reprezentant pentru Daemen.

În timp ce Amazon a început să vândă doar cărți electronice în Olanda în 2014, iar clienții olandezi au reușit să primească livrare 24 de ore de la Amazon prin intermediul site-ului german al companiei începând cu 2016, Amazon nu a lansat pe deplin un site web în limba olandeză (Amazon.nl , care vinde 100 de milioane de produse și include „mii” de comercianți cu amănuntul olandezi) până în martie 2020. Ca atare, compania se confruntă încă cu o concurență puternică din partea altor site-uri olandeze de comerț electronic care au câștigat un punct de sprijin în țară, precum Bol.com și Coolblue.

Rămâne neclar dacă Daemen va începe să cumpere de pe Amazon acum că a împărțit o capsulă spațială cu fondatorul miliardar al companiei. Un purtător de cuvânt al Daemen a declarat pentru CNBC Make It că adolescentul este în prezent în vacanță și nu este disponibil pentru interviuri, în timp ce Amazon nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Cel puțin, se pare că Daemen și Bezos s-au înțeles bine, chiar dacă adolescentul olandez nu era client Amazon.

„Jeff Bezos s-a dovedit a fi foarte social și drăguț și în viața reală”, a spus Daemen într-un interviu acordat ziarului olandez Algemeen Dagblad la câteva zile după zborul Blue Origin.

Daemen a adăugat că a găsit cunoștințele lui Bezos despre rachetele Blue Origin „cu adevărat impresionante” și a spus că simte că tehnologia spațială este mai mult decât un „proiect secundar” pentru cel mai bogat om din lume.

„S-ar putea să credeți că acesta este un proiect secundar pentru el, deoarece este în principal implicat la Amazon, dar acest lucru nu este adevărat”, a spus Daemen despre Bezos, care a demisionat ca CEO la Amazon la începutul lunii iulie pentru a se concentra și pe Blue Origin ca inițiative precum Bezos Earth Fund, The Washington Post și Amazon Day 1 Fund (Bezos rămâne președinte executiv al consiliului Amazon).

 

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău