Amendă RECORD de 225 de milioane de euro pentru WhatsApp. A încălcat normele UE privind protecția datelor

02 Sept. 2021, 20:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Sept. 2021, 20:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

WhatsApp, companie deținută de Facebook, a fost amendată cu suma record de 225 de milioane de euro (267 de milioane de dolari) de către autoritatea de supraveghere a datelor din Irlanda. Compania este acuzată pentru încălcarea normelor UE privind confidențialitatea datelor.

Astfel, Comisia pentru protecția datelor din Irlanda a declarat joi că WhatsApp nu a informat suficient de bine cetățenii din Uniunea Europeană despre ceea ce face cu datele lor, potrivit CNBC.

Potrivit autorității de reglementare,  WhatsApp nu a reușit să le spună europenilor cum sunt colectate și utilizate informațiile lor personale, precum și cum partajează WhatsApp datele cu Facebook.

WhatsApp ar putea fi nevoită să își extindă politica de confidențialitate

Aceasta a ordonat platformei, care este utilizată de 2 miliarde de persoane din întreaga lume, să își modifice politicile de confidențialitate și modul în care comunică cu utilizatorii, astfel încât să respecte legislația europeană privind confidențialitatea. Drept urmare, WhatsApp ar putea fi nevoită să își extindă politica de confidențialitate, pe care unii utilizatori și companii au criticat-o deja pentru că este prea lungă și complexă.

Un purtător de cuvânt al WhatsApp a declarat pentru CNBC că firma intenționează să facă apel la această decizie.

„WhatsApp se angajează să ofere un serviciu sigur și privat”, au spus acesta. „Am lucrat pentru a ne asigura că informațiile pe care le furnizăm sunt transparente și cuprinzătoare și vom continua să facem acest lucru”.

„Nu suntem de acord cu decizia de astăzi în ceea ce privește transparența pe care am oferit-o oamenilor în 2018, iar sancțiunile sunt complet disproporționate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău