Twitter a lansat funcția Super Follows prin care se pot câștiga bani din postări, până la 7,5 miliarde de dolari anual

02 Sept. 2021, 20:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Sept. 2021, 20:02 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Twitter a introdus funcția „Super Follows”, care permite utilizatorilor rețelei sociale să câștige un venit lunar prin partajarea conținutului exclusiv cu urmăritorii sau abonații. Deocamdată, opțiunea este disponibilă pentru userii din Canada și SUA, însă urmează să se extindă la nivel global, scrie startupcafe.ro.

„Super Follows” funcționează pe iOS în cele două state, iar în perioada următoare va putea fi utilizată pe android și pe twitter.com la nivel internațional, a anunțat platforma social media.

Creatorii pot să își distribuie conținutul cu un grup selectat de persoane, care trebuie să se aboneze la contul lor. Astfel, cei care își partajează tweet-urile exclusiv cu abonații, pot câștiga până la 7,5 miliarde de dolari anual, dacă au 315 milioane de utilizatori activi zilnic, care plătesc conținutul, până la sfârșitul anului 2023.

Prețul unui astfel de abonament lunar pe Twitter este de 3, 5 sau 9 dolari și este stabilit de persoana care postează, în funcție de conținutul său.

Condițiile pe care un utilizator (creator) din SUA sau Canada, precum și la nivel global (când opțiunea va fi disponibilă) trebuie să le respecte pentru a-și monetiza contul sunt: să aibă cel puțin 10.000 de urmăritori, să aibă 18 ani și să fi postat de 25 de ori în ultima lună.

În mai 2021, Twitter a lansat o opțiune prin care utilizatorii care postează mesaje interesante pe rețeaua socială pot primi bani sub formă de bacșiș din partea celorlalți useri.

Noua formă de monetizare a tweet-urilor, disponibilă doar unui număr limitat de profiluri, se numește  „Tip Jar” (borcan pentru bacșiș) și funcționează pe Android sau de iPhone în limba engleză.

Cei care își activează „Tip Jar” din setările profilului pot primi bani de la alți utilizatorii Twitter prin 5 servicii online, deocamdată: Patreon, PayPal, Venmo, Bandcamp și Cash App. Donatorii pot vedea noul buton „Tip Jar” lângă cel de „follow” de la profilul care își actvează noua opțiune.

Toți cei care folosesc aplicația Twitter de Android sau iOS în limba engleză pot lăsa bacșiș celor care și-au activat butonul „Tip Jar”.

Grupul restrâns de profiluri care pot primi acum bani cu noua opțiune Twitter include jurnaliști, experți, organizații non-profit și alți creatori de conținut. „În curând, mai mulți oameni vor putea să-și adauge Tip Jar la profil și îl vom extinde la mai multe limbi”, a precizat Twitter.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 12:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 12:13 // Actual //  Lupu Eduard

Multe dintre joburile care există astăzi în lume erau doar un vis sau chiar o utopie acum 20 sau 30 de ani, la fel cum unele locuri de muncă de acum câteva secole au dispărut între timp pentru că lumea se schimbă şi piaţa muncii odată cu ea, scrie Ziarul Financiar.

Roboţii fac astăzi multe dintre muncile pe care oamenii anterior le practicau în agricultură ori industrie. De altfel, unele dintre cele mai în vogă companii ale momentului astăzi sunt cele de tehnologie şi robotizare, iar cel mai bun exemplu este cel al UiPath. Compania fondată în România, dar listată la Bursa de la New York, este spe­cia­lizată în dez­voltarea de roboţi software care auto­matizează pro­cesele de lucru din com­panii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală