Românul care a început afaceri în Dubai: Ești tratat ca un demnitar, dacă investești la ei

02 Sept. 2021, 19:39
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
02 Sept. 2021, 19:39 // Slider //  MD Bani

Ștefan Mandachi este un antreprenor din România, proprietarul lanțului de restaurante Spartan, care a  a anunțat de curând înființarea unei agenții imobiliare în Dubai, vizând investitorii români care caută noi obiective de investiții imobiliare în Emirate. Omul de afaceri a dezvăluit pentru WallStreet.ro că acolo a învățat tot ce-i trebuia pentru a demara afacerile la care s-a înhămat ulterior, inclusiv rețeaua de restaurante.

„Călătoresc în Dubai de trei ori pe an începând cu 2013. În Dubai sunt cele mai multe francize americane cu restaurante, așa că, atunci când eram la început cu franciza Spartan, veneam și luam notițe, mă autoeducam. Filmam, mă holbăm în bucătării, notam proceduri, analizam cromatica. Efectiv, eram cu caietele după mine. Nicăieri în Europa nu există un oraș care să grupeze atâtea branduri internaționale, cu mai mult de 500 unități francizate/brand. M-a fascinat din primul moment evoluția Dubaiului și am studiat istoria emiratului. Am fost uluit cum se mișcă lucrurile la ei în comparație cu viteza de melc de la noi”, a declarat, pentru Wall-street.ro, Ștefan Mandachi.

După ce rețeaua de restaurante și-a câștigat locul pe piață, omul de afaceri a decis să-și diversifice portofoliul. Una dintre deciziile importante a fost luată în 2020, când s-a hotărât să dezvolte prima franciză imobiliară din România, înregistrând marca Hollywood Villas.

Mi-am făcut ‘școlarizarea’ tot în Dubai, la Cavali Villas, Trump, Damac, Fendi, toate cartierele premium din Dubai. Apoi, am început construcția caselor în România, evident, conectat la piața din Dubai, care era sub lupa mea de doi ani. În urma discuțiilor cu un antreprenor român, vechi prieten, stabilit în Dubai, Marius Pîslaru, am decis să achiziționam imobile în mai multe zone. Apoi, era limpede că puteam să facilităm tuturor românilor achiziția de imobile, apartamente, case, penthouse-uri, hoteluri. El este cel mai bun broker din Dubai. De departe cel mai bun, în opinia mea. Ne-am asociat amândoi în cadrul companiei Mandachi Dubai, avem o echipă puternică și ne apucăm de muncă. Scurt. Vrei să investești banii în imobilele din Dubai, noi suntem pe baricade”, a povestit antreprenorul.

Mandachi Imobiliare Dubai a devenit activ, iar printre printre principalele motive pentru care antreprenorul a ales să deschidă o astfel de afacere în Dubai se numără faptul că nu există taxe pe proprietăţi, investiţii şi pe veniturile imobiliare rezidențiale, nici limitări pentru transferurile bancare în afara Emiratelor Arabe Unite.

Totodată, economia din Dubai se află pe locul 5 în topul celor mai puternice din lume, infrastructura este excelentă şi favorizează dezvoltarea continuă a economiei şi, implicit, a nivelului de trai.

Piaţa imobiliară este stabilă şi matură, fiind una dintre cele mai sigure din lume, pentru investiţii și este susţinută de către guvern, fiind adoptate o serie de măsuri care să încurajeze investiţiile imobiliare şi să rezolve litigiile rapid, corect şi eficient. Prin urmare, cei care investesc în imobiliare spre închiriere, de exemplu, se bucură de susţinerea statului prin taxe reduse, faţă de alte tipuri afaceri.

 

Realitatea Live

01 Mart. 2024, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
01 Mart. 2024, 16:35 // Actual //  bani.md

Așteptarea a luat sfârșit! Cel mai anticipat film al anului – blockbusterul „Dune Partea II” a fost lansat, în avanpremieră, la Cineplex! Pe data de 28 februarie, primii spectatori au trăit experiența unică, pe care doar „Dune: Partea II”, o poate oferi.

Ecranizarea continuă firul narativ al primei părți, „Dune”, lansată în anul 2021 și deținătoare a 6 premii Oscar Academy Awards.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău