Antreprenorii pot aplica la concursurile „Premiul Calității 2021” și „Marca Comercială a anului” până pe 31 martie

25 Mart. 2022, 17:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mart. 2022, 17:15 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în parteneriat cu Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) și Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC) vă invită să participați la concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2021. De asemenea, în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), CCI a RM organizează „Marca Comercială a Anului 2021”.

Antreprenorii mai au câteva zile pentru a aplica la concursuri, data limită de aplicare fiind 31 martie 2022.

„Marca Comercială a Anului”

Concursul „Marca Comercială a Anului” numără 15 nominalizări şi 14 categorii la care pot aplica pretendenţii pentru cele mai onorifice distincţii oferite doar pentru rezultate remarcabile dovedite.

Pentru premiul mare – „Mercuriul de Aur”, mărcile comerciale, în acest an, pot fi înregistrate în concurs la una sau mai multe nominalizări din cele 13, conform criteriilor de profesionalism: Nominalizarea “ECONOMIA VERDE”  Nominalizarea  “INTER”; Nominalizarea  “LIDERUL ANULUI; Nominalizarea ”REPUTAŢIE ŞI ÎNCREDERE”; Nominalizarea ”EXPORT”; Nominalizarea ”REBRANDING”; Nominalizarea “IMM-UL FAVORIT AL ANULUI”; Nominalizarea  ”DEBUTUL ANULUI”; Nominalizarea “MARCA COMERCIALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL”; Nominalizarea ”FEMEIA ÎN AFACERI”; Nominalizarea ”BUSINESS ON-LINE”; Nominalizarea ”AFACERI DE FAMILIE”,  Nominalizarea „IMPLEMENTAREA STANDARDELOR DE INTEGRITATE ÎN SECTORUL PRIVAT” și 2 nominalizări conform criteriilor de consum: Nominalizarea “APRECIEREA CONSUMATORILOR”: Nominalizarea “MARCA  LOCALĂ”.

Astfel, doritorii de a participa pot transmite cererile și pachetul de documente la adresa de e-mail: marca_comerciala@chamber.md până la data de 31 martie 2022.

„Premiul Calității”

Concursul „Premiul Calității” se află la a opta ediție, devenind unul de anvergură naţională, scopul căruia este de a contribui la conștientizarea necesității implementării standardelor internaționale de management al calității în companiile naționale și promovarea celor mai calitative produse în rândul consumatorilor. Astfel, în urma participării compania îşi asigură consolidarea și amplificarea prestigiului în rândul consumatorilor și societății în ansamblu.

La concurs sunt invitate să participe companii din țară, indiferent de forma juridico-organizațională, numărului de angajați și volumul producției. Participanții concursului vor avea posibilitatea de a examina realizările în domeniul managementului calității în comparație cu a concurenților și evidenția punctele slabe și căile de perfecționare.

Premiile concursului oferă Laureaţilor și Diplomaților imaginea unui lider, reputația unei organizații fiabile care prestează servicii competitive şi de înaltă calitate.

Companiile interesate de a participa la concurs sunt rugate să prezinte formularele de participare completate, la sediul CCI a RM sau să le expedieze la adresa de e-mail: premiul_calitatii@chamber.md, până la data de 31 martie 2022.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 13:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină pentru weekend, 2-4 iulie 2022. Atât prețul la motorină, dar și la benzină continuă să scadă.

Potrivit informațiilor, benzina se ieftinește cu 9 bani, iar motorina se ieftinește cu 35 bani. Astfel, în weekend, un litru de benzină va costa 32,83 lei, iar unul de motorină va putea fi cumpărat cu 31,58.

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere, iar ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

De asemenea, reamintim că s-a majorat și tariful pentru transportul public. Astfel, din 1 iulie, o călătorie cu autobuzul sau troleibuzul va costa 6 lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău