Anunț IMPORTANT de la KIV! Înregistrarea la zbor se deschide cu 3 ore înainte de plecare

18 Aug. 2021, 12:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Aug. 2021, 12:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Aeroportul Internațional Chișinău (KIV) vine cu un anunț important pentru pasageri. În contextul situației epidemiologice din țară, înregistrarea la zbor se deschide cu 3 ore înainte de plecare, iar pasagerii sunt rugați să ajungă la timp.

Despre aceasta a anunțat Aeroportul Internațional Chișinău pe pagina de Facebook.

Stimați pasageri! În legătură cu măsurile “Anticovid” întreprinse pe Aeroportul Chișinău, înregistrarea la zbor se deschide cu 3 ore înainte de plecare. Rugăm să ajungeți la timp!

Amintim că membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din cadrul Guvernului au anunțat, săptămâna trecută, despre unele măsuri noi epidemiologice.

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a precizat că, începând cu data de 16 august, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar călătorilor, iar accesul pentru vizitatori și rudele care își petrec sau întâmpină persoane, va fi strict interzis.

Între timp, AIC mai anunță că va crea un grup de lucru pentru soluţionarea aglomeraţiilor pe timp de pandemie.

„Dacă înainte de pandemie, verificarea documentelor pașaportului dura aproximativ 30 de secunde per pasager, acum această procedura durează până la 5 minute. Astfel pe lângă verificarea paşapoartelor, în prezent sunt verificate amănunțit disponibilitatea și corectitudinea completării tuturor documentelor anti-epidemiologice, ținând cont de solicitările ţărilor de destinaţie. De asemenea sunt verificate certificatele de vaccinare, testele PCR pentru COVID-19, testele la anticorpi, hărțile epidemiologice, declarațiile de conformitate privind carantina și, dacă este necesar, autoizolarea”, se arată în postarea AIC.

Controlul acestor documente este o sarcină de mare prioritate impusă de autorităţi, iar verificarea lor se desfășoară cu cea mai mare responsabilitate de către ofițerii Poliției de frontieră. Fiecare tură implică cel puţin 15 persoane şi reprezintă capacitatea maximă a personalului.

Poliţiştii de frontieră fac tot posibilul pentru a se asigura că procesul de verificare este rapid și nu afectează calitatea serviciului. Tototadă, o sarcină importantă este să nu se permită ieşirea sau intrarea în ţară a persoanelor cu documente falsificate.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală