Aproape 630.000 de oameni din întreaga lume valorează acum cel puțin 30 de milioane de dolari

01 Mart. 2024, 16:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
01 Mart. 2024, 16:03 // Bani și Afaceri //  bani.md

Aproape 70 de persoane pe zi s-au alăturat anul trecut rândurilor celor extrem de bogați, a dezvăluit Knight Frank. Membrii proaspăt îmbogățiți au sporit cu 4,2% numărul mondial al indivizilor cu avere foarte mare, sau UHNWI (ultra-high net worth individuals), ajungând la aproximativ 627.000, a afirmat grupul imobiliar în cel mai recent raport al averii lansat săptămâna acesta.

Pentru a fi clasificat ca UHNWI este necesar să ai o avere netă de cel puțin 30 de milioane de dolari. Pentru a fi clasificat în topul 1% al americanilor bogați sunt necesare doar 5,8 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

America de Nord a înregistrat cea mai rapidă creștere a UHNWI din toate regiunile lumii – 7,2%. Acest lucru reflectă o dinamică solidă a acțiunilor americane și stabilitate potențială a economiei, pe măsură ce inflația s-a temperat, iar speranțele pentru progrese în inteligența artificială și reducerile dobânzii au crescut, creșterea s-a dovedit rezistentă, iar șomajul a rămas la minime istorice.

“Perspectiva îmbunătățită a ratei dobânzilor, performanța robustă a economiei americane și creșterea puternică a piețelor de capital au contribuit la crearea de bogăție la nivel global”, a declarat Liam Bailey, șeful global al cercetării la Knight Frank, într-un comunicat de presă.

Oamenii afluenți au beneficiat și de creșterea prețurilor altor active. Aurul a câștigat 15%, bitcoin a crescut cu 155%, valorile proprietăților rezidențiale în marile piețe ale lumii au crescut cu 3,1%, iar chiriile au urcat la triplul ritmului lor mediu pe termen lung, a constatat Knight Frank.

Pe de altă parte, Indicele Investițiilor de Lux al Knight Frank a suferit o scădere rară de mai puțin de 1%. În timp ce prețurile pentru artă, bijuterii și ceasuri au crescut, valoarea whisky-ului, a mașinilor, a genților și a mobilei a scăzut.

Potrivit Business Insider, millennials sunt pe cale să devină mai bogați. Knight Frank a prognozat și o creștere cu 28% a numărului total de persoane bogate în următorii cinci ani, condusă de India și China continentală.

De asemenea, a prognozat transferul a 90 de trilioane de dolari de active de la generațiile mai în vârstă la millennials în următoarele două decenii, ceea ce se așteaptă să creeze cea mai bogată generație din istorie.

În mod remarcabil, femeile au reprezentat doar 11% din UHNWI la nivel mondial, deși acest lucru este în creștere față de 8%, cât era acum mai puțin de 10 ani.

Boomer-ii bogați par, de asemenea, mai pesimiști în ceea ce privește piețele și economia, doar 52% dintre aceștia prognozând că averea lor va crește în următorul an, comparativ cu 7% dintre membrii Gen Z chestionați.

Mai puțin de 10% dintre boomeri au spus că planifică să își cumpere o casă anul acesta, comparativ cu peste 20% dintre millennials. Diferența ar putea reflecta faptul că mai mulți boomeri dețin deja case, sunt mai îngrijorați de asumarea unui credit ipotecar când ratele sunt aproape de un maxim de 20 de ani, sau sunt mai îngrijorați de o prăbușire a pieței de valori sau de o recesiune și, astfel, sunt reticenți să facă cheltuieli mari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA