Aproape 630.000 de oameni din întreaga lume valorează acum cel puțin 30 de milioane de dolari

01 Mart. 2024, 16:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
01 Mart. 2024, 16:03 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Aproape 70 de persoane pe zi s-au alăturat anul trecut rândurilor celor extrem de bogați, a dezvăluit Knight Frank. Membrii proaspăt îmbogățiți au sporit cu 4,2% numărul mondial al indivizilor cu avere foarte mare, sau UHNWI (ultra-high net worth individuals), ajungând la aproximativ 627.000, a afirmat grupul imobiliar în cel mai recent raport al averii lansat săptămâna acesta.

Pentru a fi clasificat ca UHNWI este necesar să ai o avere netă de cel puțin 30 de milioane de dolari. Pentru a fi clasificat în topul 1% al americanilor bogați sunt necesare doar 5,8 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

America de Nord a înregistrat cea mai rapidă creștere a UHNWI din toate regiunile lumii – 7,2%. Acest lucru reflectă o dinamică solidă a acțiunilor americane și stabilitate potențială a economiei, pe măsură ce inflația s-a temperat, iar speranțele pentru progrese în inteligența artificială și reducerile dobânzii au crescut, creșterea s-a dovedit rezistentă, iar șomajul a rămas la minime istorice.

“Perspectiva îmbunătățită a ratei dobânzilor, performanța robustă a economiei americane și creșterea puternică a piețelor de capital au contribuit la crearea de bogăție la nivel global”, a declarat Liam Bailey, șeful global al cercetării la Knight Frank, într-un comunicat de presă.

Oamenii afluenți au beneficiat și de creșterea prețurilor altor active. Aurul a câștigat 15%, bitcoin a crescut cu 155%, valorile proprietăților rezidențiale în marile piețe ale lumii au crescut cu 3,1%, iar chiriile au urcat la triplul ritmului lor mediu pe termen lung, a constatat Knight Frank.

Pe de altă parte, Indicele Investițiilor de Lux al Knight Frank a suferit o scădere rară de mai puțin de 1%. În timp ce prețurile pentru artă, bijuterii și ceasuri au crescut, valoarea whisky-ului, a mașinilor, a genților și a mobilei a scăzut.

Potrivit Business Insider, millennials sunt pe cale să devină mai bogați. Knight Frank a prognozat și o creștere cu 28% a numărului total de persoane bogate în următorii cinci ani, condusă de India și China continentală.

De asemenea, a prognozat transferul a 90 de trilioane de dolari de active de la generațiile mai în vârstă la millennials în următoarele două decenii, ceea ce se așteaptă să creeze cea mai bogată generație din istorie.

În mod remarcabil, femeile au reprezentat doar 11% din UHNWI la nivel mondial, deși acest lucru este în creștere față de 8%, cât era acum mai puțin de 10 ani.

Boomer-ii bogați par, de asemenea, mai pesimiști în ceea ce privește piețele și economia, doar 52% dintre aceștia prognozând că averea lor va crește în următorul an, comparativ cu 7% dintre membrii Gen Z chestionați.

Mai puțin de 10% dintre boomeri au spus că planifică să își cumpere o casă anul acesta, comparativ cu peste 20% dintre millennials. Diferența ar putea reflecta faptul că mai mulți boomeri dețin deja case, sunt mai îngrijorați de asumarea unui credit ipotecar când ratele sunt aproape de un maxim de 20 de ani, sau sunt mai îngrijorați de o prăbușire a pieței de valori sau de o recesiune și, astfel, sunt reticenți să facă cheltuieli mari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău