Apropouri dure la amendamentul lui Stamate. Gligor: Nu poți rezolva necesități particulare prin modificarea legislației

17 Ian. 2022, 16:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Ian. 2022, 16:44 // Actual //  Lupu Eduard

Avocatul Ștefan Gligor, care este și liderul Partidului Schimbării, susține într-o postare pe facebook că amendamentul, președintei Comisiei juridice numiri și imunități, Olesea Stamate, „lovește în independența avocatului pentru că va permite procurorilor să rețină, aresteze percheziționeze avocații fără acordul Consiliului Uniunii Avocaților”

Olesea Stamate, Presedinta Comisiei jurudice numiri și imunități, vine cu o inițiativă de abrogare a art. 52, alin. 2 din Legea avocaturii.

Avocatul nu poate fi reținut, supus aducerii silite, arestat, percheziționat fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția infracțiunii flagrante. Uneori am impresia că PAS-ul și-a propus să întoarcă întreaga societate împotriva sa în cel mai scurt timp posibil”, a explicat Gligor.

Avocatul îndeamnă reprezentanți PAS, să mai dea afară agramații și incompetenții, pe cei influențați de sistemul procuraturii și intrați în simbioză cu exponenții sistemului de care ați promis că veți scăpa țara.

Îmi dau seama de la cine vine respectiva „inițiativă” și ce scopuri urmărește. Nu poți rezolva necesități particulare, de caz, prin modificarea legislației. Fracțiunea PAS, treziți-vă. Cam tot ce ați făcut în domeniul justiției în ultimele 6 luni este greșit și va duce la pierderea credibilității și discreditarea reformei justiției”, a precizat Gligor.

Astăzi, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Dorin Popescu, le-a cere colegilor săi avocați să se solidarizeze și prin acțiuni civilizate să ceară deputaților excluderea din procedură parlamentară a amendamentului la legea cu privire la avocatură. Amendamentul buclucaș aparține președintei comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, și presupune că avocații pot fi reținuți, percheziționați sau arestați fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 11:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 11:57 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Mondială a aprobat o finanțare de 55 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea prestării serviciilor agricole publice, stimularea creșterii orientate spre piață și asigurarea, în același timp, a mecanismelor eficiente de răspuns la crizele emergente, potrivit unui comunicat al instituțiței financiare.

Proiectul va sprijini, de asemenea, oportunitățile de creștere în cadrul lanțurilor valorice pentru lactate, carne, producția horticolă de legume și produse de nișă. Aceste subsectoare oferă un potențial semnificativ pentru antreprenoriat și crearea de locuri de muncă în zonele rurale, în special pentru femei, și pot contribui la realizarea obiectivelor țării în materie de sustenabilitate a mediului și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură, într-un mod compatibil cu cerințele de finanțare ale UE pentru sistemele de producție agricolă.

„Sectorul agricol este vital pentru economia Moldovei și mă bucur că, datorită sprijinului acordat de Banca Mondială, țara va îmbunătăți prestarea serviciilor agricole publice, va stimula creșterea orientată spre piață și va spori reziliența beneficiarilor”, a declarat Inguna Dobraja, Directoarea de Țară al Băncii Mondiale pentru Moldova. „De asemenea, proiectul va ajuta Moldova să răspundă prompt și eficient la crizele sau urgențele eligibile, în cazul producerii acestora”.

Pe lângă obiectivele menționate mai sus, Proiectul AGGRI va contribui la îmbunătățirea sistemelor esențiale de elaborare și implementare a politicilor, de monitorizare și evaluare a cheltuielilor publice. De asemenea, proiectul prevede digitalizarea serviciilor și instituțiilor de bază, îmbunătățirea practicilor de gestionare a cunoștințelor și consolidarea conexiunilor dintre furnizorii de servicii pentru întreprinderi și fermierii care solicită sprijin pentru respectarea legislației UE.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău