Aroganța marca inculpatul Dodon! S-a strofolit la Maia Sandu și a „botezat-o” regina Facebook-ului

20 Iul. 2022, 16:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2022, 16:54 // Actual //  Lupu Eduard

Inculpatul socialist, Igor Dodon, figurant în două dosare, cu câteva capete de acuzare s-a apucat să eticheteze conducerea țării, numind-o pe șefa statului, Maia Sandu, „regina Facebook-ului”, deși pagina sa a acestei rețele de socializare este constant actualizată cu mesajele și postările sale. Declarațiile au fost de Dodon, astăzi, 20 iulie, după ședința de judecată în privința prelungirii mandatului de arest la domiciliu a acestuia, notează realitatea.md.

Dodon a acuzat-o pe Sandu că acesta „vorbește cu presa”, motiv pentru care o acuză că ar fi dat indicații procurorilor să ceară instanței de „interzicerea comunicării cu presa” a acestuia.

„Regina Facebook-ului”, Maia Sandu, este îngrijorată de faptul că vorbesc cu presa. Dar voi continua să vorbesc, să critic, să-mi expun poziția. Voi continua să fiu alături de oameni, indiferent de modul în care ei încearcă să-mi limiteze acest drept. Procurorii acționează la indicația guvernării – a Președintelui Maia Sandu și a PAS. Dar nu voi renunța, și nu mă voi opri până nu-i voi scoate pe toți de la guvernare și nu se vor opri nici oamenii care sunt nemulțumiți de ei. Vă vom scoate de la guvernare, or, voi nu veți trece de iarna viitoare. Și ceea ce faceți acum nu vă va ajuta să vă păstrați funcțiile. Mai bine demisionați! Maia Grigorievna, nu vă jucați. Nu mai dați vina pentru tot pe ruși, pe Putin, pe socialiști, pe Dodon. Aveți toate pârghiile, oamenii v-au încredințat totul. De ce nu faceți față?”, a fost mesajul transmis de Dodon Maiei Sandu.

Precizăm că, ulterior, procurorii pe caz au negat „invențiile” lui Dodon că ar primi indicații, afirmând că „se ghidează strict de buchea legii, fiind echidistanți în ceea ce fac”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău