Aroganța marca inculpatul Dodon! S-a strofolit la Maia Sandu și a „botezat-o” regina Facebook-ului

20 Iul. 2022, 16:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2022, 16:54 // Actual //  Lupu Eduard

Inculpatul socialist, Igor Dodon, figurant în două dosare, cu câteva capete de acuzare s-a apucat să eticheteze conducerea țării, numind-o pe șefa statului, Maia Sandu, „regina Facebook-ului”, deși pagina sa a acestei rețele de socializare este constant actualizată cu mesajele și postările sale. Declarațiile au fost de Dodon, astăzi, 20 iulie, după ședința de judecată în privința prelungirii mandatului de arest la domiciliu a acestuia, notează realitatea.md.

Dodon a acuzat-o pe Sandu că acesta „vorbește cu presa”, motiv pentru care o acuză că ar fi dat indicații procurorilor să ceară instanței de „interzicerea comunicării cu presa” a acestuia.

„Regina Facebook-ului”, Maia Sandu, este îngrijorată de faptul că vorbesc cu presa. Dar voi continua să vorbesc, să critic, să-mi expun poziția. Voi continua să fiu alături de oameni, indiferent de modul în care ei încearcă să-mi limiteze acest drept. Procurorii acționează la indicația guvernării – a Președintelui Maia Sandu și a PAS. Dar nu voi renunța, și nu mă voi opri până nu-i voi scoate pe toți de la guvernare și nu se vor opri nici oamenii care sunt nemulțumiți de ei. Vă vom scoate de la guvernare, or, voi nu veți trece de iarna viitoare. Și ceea ce faceți acum nu vă va ajuta să vă păstrați funcțiile. Mai bine demisionați! Maia Grigorievna, nu vă jucați. Nu mai dați vina pentru tot pe ruși, pe Putin, pe socialiști, pe Dodon. Aveți toate pârghiile, oamenii v-au încredințat totul. De ce nu faceți față?”, a fost mesajul transmis de Dodon Maiei Sandu.

Precizăm că, ulterior, procurorii pe caz au negat „invențiile” lui Dodon că ar primi indicații, afirmând că „se ghidează strict de buchea legii, fiind echidistanți în ceea ce fac”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău