Just Travel – Un nou proiect pentru oamenii de afaceri din Moldova. Cum a fost expediția antreprenorilor în Spania

20 Iul. 2022, 17:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2022, 17:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În Republica Moldova a apărut un nou proiect pentru oamenii de afaceri. Ei au posibilitatea să călătorească și să interacționeze cu alți antreprenori. Pe perioada călătoriei participanții sunt supuși la diverse activități în care trebuie să dea dovadă de abilități de lider și capacități organizatorice.

Echipa Just Travel a reușit să organizeze două expediții – Iordania și Insulele Mallorca și Menorca din Spania. De asemenea, cea de-a treia ediție este planificată pentru 19-24 august în Muntenegru.

În Insulele Mallorca și Menorca din Spania. Cei 10 aventurieri au avut parte de emoții frumoase, navigând ambele insule cu Iachtul, dar și alte 4 tipuri de transport, au avut parte de quest-uri în centrul vechi Palma de Mallorca, yoga pe malul plajei, hiking în zone protejate de UNESCO și 8 plaje descoperite. Partenerii expediției au fost Apriori Wine și Zbor.md

Calatoriile cu Just Travel înseamnă mai mult decât obiective turistice. Echipa care participă are parte de un program detaliat și bine pregătit, care oferă 5 tipuri de emoții pentru fiecare dintre cele 5 zile ale călătoriilor Just Travel. Antreprenorii sunt supuși unor încercări, participă la quest-uri, aleargă, râd, plâng și se regăsesc.

„Evoluția antreprenorului reprezintă și evoluția afacerii sale, iar comunicarea cu antreprenorii care merg cu tine într-o aventură încarcă bateriile la 200%. Oamenii din business mereu trebuie să atingă noi înălțimi, să experimenteze, ei fiind locomotiva în afacerile pe care le reprezintă” spune Mircea Țîra, reprezentantul Just Travel.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău