Așa nu! Cum e interzis să „lupți” pentru un loc de muncă și dosarul penal al doi polițiști, pentru încălcarea făcută

16 Mart. 2021, 15:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
16 Mart. 2021, 15:30 // Actual //  Irina Luca

Un angajat al Direcției de patrulare Nord al IGP al MAI, împreună cu un coleg din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, au fost reținuți, în seara zilei de ieri, pentru o serie de episoade de trafic de influență.

Operațiunea de reținere a fost realizată de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, de comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.
În concret, potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu luna iunie 2020, susținând că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, polițiștii au pretins și au primit 900 euro de la o locuitoare a unei suburbii.
În schimbul acestei sume, cei doi i-ar fi promis că pot intermedia un contract de angajare pentru fiul acesteia în una din funcțiile din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, iar ulterior, pentru urgentarea procedurii, au pretins și primit de la mama băiatului încă 5 mii de lei.
În procesul soluționării chestiunii cu privire la angajarea tânărului, cei doi polițiști au avut nevoie de încă 3500 de lei, de această dată – pentru a-i determina pe responsabilii din cadrul Comisiei medicale a Spitalului MAI să elibereze concluzia medicală necesară pentru angajare.
Chiar și așa, la mai bine de jumătate de an de când a dat banii, tânărul nu a reușit să fie angajat, mama acestuia făcând denunț la organele de drept.
Cei doi polițiști au fost reținuți ieri, chiar în birourile lor de serviciu, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 ore, procurorii urmând să decidă asupra măsurii preventive.
Pentru această infracțiune, norma penală prevede amendă în mărime de cel mult 200 mii de lei sau închisoare de până la 7 ani.

Notă: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 12:42 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis la Aeroportul Internațional Chișinău. În primele săptămâni, noul centru de imunizare va activa zilnic, între orele 8.00 și 21.00, iar ulterior – în funcție de fluxul de pasageri. Oamenii sunt așteptați să se imunizeze în contextul în care, varianta Delta este deja prezentă în Republica Moldova.

La punctul de vaccinare deschis astăzi la aeroport sunt disponibile vaccinurile: Johnson&Johnson, AstraZeneca și Pfizer. Potrivit responsabililor, în Republica Moldova pot fi imunizate persoanle care au atins vârsta de 18 ani.

Noul centru de imunizare are trei zone – de recepție, de triaj medical și de supraveghere postvaccinare. La punctul de imunizare de la aeroport activează angajați de la patru instituții medicale: Centrul Mamei și Copilului, Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic.

Oamenii sunt așteptați să se vaccineze, în contextul în care, tulpina Delta a virusului, numită și tulpină indiană este deja prezentă în Republica Moldova și care este de două ori mai contagioasă față de varianta Alpha.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală