ATENȚIE, utilizatori de iPhone-uri! Vibrațiile puternice ale motocicletelor pot cauza probleme smartphone-ului

13 Sept. 2021, 15:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 15:54 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Proprietarii de iPhone ar trebui să fie mai atenți cu vibrațiile proaste de la motocicletele puternice, deoarece pot deteriora sistemele de camere, a spus Apple.

Potrivit unui avertisment al gigantului tehnologic, vibrațiile motorului pot dăuna stabilizării optice a imaginilor telefoanelor sau sistemelor de focalizare automată cu buclă închisă.

Proprietarii de scutere și motorete ar trebui să folosească, de asemenea, „suporturi de amortizare a vibrațiilor”, scrie BBC.

Pe rețelele de socializare, mai mulți utilizatori au declarat că telefoanele lor au fost deteriorate după ce au fost atașate la o motocicletă.

Apple mai atenționează că mai multe modele de iPhone sunt susceptibile la daune.

„Vibrații de amplitudine mare”

Sistemele afectate sunt proiectate pentru a îmbunătăți calitatea imaginii contracarând mișcarea, vibrațiile și efectele gravitației.

Însă motoarele de motocicletă de mare putere sau volum mare generează „vibrații intense de amplitudine mare”, spune pagina de asistență, care poate fi transmisă prin cadru și ghidon.

„Expunerea directă la vibrații de amplitudine ridicată în anumite intervale de frecvență poate degrada performanțele acestor sisteme și poate duce la o calitate a imaginii redusă pentru fotografii și videoclipuri”, spune acesta.

Soluția este să se abțină de la a atașa iPhone-uri la motocicletă.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău