ATENȚIE, utilizatori de iPhone-uri! Vibrațiile puternice ale motocicletelor pot cauza probleme smartphone-ului

13 Sept. 2021, 15:54
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Sept. 2021, 15:54 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Proprietarii de iPhone ar trebui să fie mai atenți cu vibrațiile proaste de la motocicletele puternice, deoarece pot deteriora sistemele de camere, a spus Apple.

Potrivit unui avertisment al gigantului tehnologic, vibrațiile motorului pot dăuna stabilizării optice a imaginilor telefoanelor sau sistemelor de focalizare automată cu buclă închisă.

Proprietarii de scutere și motorete ar trebui să folosească, de asemenea, „suporturi de amortizare a vibrațiilor”, scrie BBC.

Pe rețelele de socializare, mai mulți utilizatori au declarat că telefoanele lor au fost deteriorate după ce au fost atașate la o motocicletă.

Apple mai atenționează că mai multe modele de iPhone sunt susceptibile la daune.

„Vibrații de amplitudine mare”

Sistemele afectate sunt proiectate pentru a îmbunătăți calitatea imaginii contracarând mișcarea, vibrațiile și efectele gravitației.

Însă motoarele de motocicletă de mare putere sau volum mare generează „vibrații intense de amplitudine mare”, spune pagina de asistență, care poate fi transmisă prin cadru și ghidon.

„Expunerea directă la vibrații de amplitudine ridicată în anumite intervale de frecvență poate degrada performanțele acestor sisteme și poate duce la o calitate a imaginii redusă pentru fotografii și videoclipuri”, spune acesta.

Soluția este să se abțină de la a atașa iPhone-uri la motocicletă.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală