Atenţionări pentru echinocţiul de toamnă. Despre ce este vorba?

23 Sept. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Sept. 2021, 13:30 // Actual //  bani.md

Când ziua începe să devină mai scurtă ca noaptea, avem şi Lună plină, iar în câteva zile, Mercur devine retrograd, motiv pentru care trebuie să fim pregătiţi şi atenţi, ca să nu ajungem într-o situaţie critică, spun astrologii, citați de antena3.ro.

În plus, dacă în septembrie facem o greşeală, o să tragem ponoase mari după, pentru că „Luna neagră este foarte aproape de destin”, a atras atenţia astrologul Cristina Demetrescu, miercuri, la Antena 3.

Începând de duminică, Mercur devine retrograd pentru mai mult de trei săptămâni.

„A fost o Lună plină în zodia Peşti, axa Fecioară-Peşti este o axă care patronează din punct de vedere astrologic domeniul medical. Cu această Lună plină putem să ne bucurăm din orice alt motiv spiritual, artistic, creativ, dar dacă privim lucrurile din punct de vedere medical şi al acestei evoluţii, o Lună plină într-o zodie medicală poate să aducă un vârf, o amplificare.

De asemenea, este şi un moment în care zodiile duble şi această Lună plină tot pe zodii duble vorbeşte foarte mult despre ignoranţă. Zodiile duble înseamnă că întotdeauna există o alternativă, nu este o situaţie blocantă cum a fost până în momentul acesta când nu existau soluţii şi atunci cred că depinde de noi.

În sensul bun al lucrurilor, această Lună plină poate să ne aducă un efect mai lung şi o atenţie şi conştientizarea asupra domeniului medical, pentru că aceasta este prioritatea la momentul acesta.

Mercur retrograd care va fi între 26 septembrie şi 18 octombrie se produce în zodia Balanţei şi are o mare influenţă.

Fără o încurajare, o atenţionare din partea unor persoane care sunt autorizate să facă anumite lucruri, probabil că lucrurile nu se vor mişca şi dacă e să vorbim în contextul actual, cred că aceasta este prioritatea, ca să nu ajungem într-o situaţie critică.

Luna septembrie vine încă de la începutul lunii cu o conjunctură foarte riscantă. Şi anume, se spune că dacă faci aici o greşeală, la nivel de lună septembrie, Luna neagră fiind foarte aproape de destin, o să tragi foarte mult după.

Şi, atunci, dacă se mai poate face ceva în momentul de faţă, cred că cu puţină implicare şi mobilizare şi schimbare de atitudine şi de strategie sunt convinsă că acel Mercur retrograd nu o să vină cu nişte regrete, că n-am vorbit la timp”, a explicat astrologul Cristina Demetrescu.

 

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ