Avertismentul unui expert: Bitcoin se va prăbuși și ar putea ajunge la 10.000 de dolari

12 Iul. 2021, 15:38
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iul. 2021, 15:38 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, organizație care gestionează active de peste 245 de miliarde de dolari nu vede un viitor prea bun pentru Bitcoin. Potrivit acestuia, cea mai puternică și cea mai populară monedă virtuală din întreaga lume are șanse foarte mari să se prăbușească și ar putea ajunge până la 10.000 de dolari, avertizează Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, organizație care gestionează active de peste 245 de miliarde de dolari.

„Când mă uit la istoria criptomonedei și la locul în care ne aflăm, cred că este probabilă o cădere ce ar putea însemna o scădere de 70 – 80 % până la 10.000 – 15.000 de dolari”, a spus acesta.

La moment, Bitcoin se tranzacționează la aproximativ 33.300 de dolari, cu circa 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni. Scăderea drastică a prețurilor a fost generată de serie de mai mulți factori. Printre acestea se numără: creşterea controlului pe țări precum China, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă, mai consemnează sursa citată.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a mai transmis expertul.

Anterior, Scott Minerd  se declara un adevărat susținător al Bitcoin. Executivul crede acum că această criptomonedă a devenit o bulă speculativă foarte asemănătoare cu cea din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerat de mari pentru bulbii de lalele. Declarația a fost făcută recent, pe contul său de Twitter.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală