Avertismentul unui expert: Bitcoin se va prăbuși și ar putea ajunge la 10.000 de dolari

12 Iul. 2021, 15:38
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 15:38 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, organizație care gestionează active de peste 245 de miliarde de dolari nu vede un viitor prea bun pentru Bitcoin. Potrivit acestuia, cea mai puternică și cea mai populară monedă virtuală din întreaga lume are șanse foarte mari să se prăbușească și ar putea ajunge până la 10.000 de dolari, avertizează Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, organizație care gestionează active de peste 245 de miliarde de dolari.

„Când mă uit la istoria criptomonedei și la locul în care ne aflăm, cred că este probabilă o cădere ce ar putea însemna o scădere de 70 – 80 % până la 10.000 – 15.000 de dolari”, a spus acesta.

La moment, Bitcoin se tranzacționează la aproximativ 33.300 de dolari, cu circa 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni. Scăderea drastică a prețurilor a fost generată de serie de mai mulți factori. Printre acestea se numără: creşterea controlului pe țări precum China, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă, mai consemnează sursa citată.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a mai transmis expertul.

Anterior, Scott Minerd  se declara un adevărat susținător al Bitcoin. Executivul crede acum că această criptomonedă a devenit o bulă speculativă foarte asemănătoare cu cea din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerat de mari pentru bulbii de lalele. Declarația a fost făcută recent, pe contul său de Twitter.

Realitatea Live

27 Mai 2024, 12:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 12:15 // Actual //  Lupu Eduard

În anul 2023, numărul deceselor înregistrate în Republica Moldova a fost de 33,7 mii, potrivit datelor provizorii furnizate de Biroul Național de Statistică. Aceasta reprezintă o scădere de 6,8% față de anul 2022, când s-au înregistrat 36,2 mii de decese. Rata mortalității generale a scăzut la 13,7‰, cu 0,6 decese mai puțin la o mie de locuitori comparativ cu anul precedent.

Analiza pe sexe arată o rată a mortalității de 15,7‰ pentru bărbați și 11,9‰ pentru femei. Conform Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, principalele cauze de deces în 2023 au fost bolile aparatului circulator (57,8%), tumorile maligne (17,6%), bolile aparatului digestiv (8,4%), accidentele, intoxicațiile și traumele (4,9%) și bolile aparatului respirator (4,6%).

Un aspect notabil este diferența semnificativă între mortalitatea bărbaților și femeilor. Femeile sunt mai afectate de bolile aparatului circulator, având o rată cu 14,6 puncte procentuale mai mare decât bărbații. Pe de altă parte, bărbații prezintă o „supramortalitate masculină” în cazul accidentelor, intoxicațiilor și traumelor, fiind de 3,8 ori mai predispuși la aceste cauze de deces decât femeile. De asemenea, mortalitatea bărbaților din cauza bolilor aparatului respirator este de 2,1 ori mai mare, iar cea din cauza tumorilor maligne și bolilor aparatului digestiv este de 1,4 ori mai ridicată comparativ cu femeile.

Diferențele în mortalitate sunt semnificative și la nivel teritorial. În regiunea Nord, 62,3% dintre decese au fost cauzate de bolile aparatului circulator, în timp ce cea mai mare pondere a deceselor prin tumori maligne s-a înregistrat în municipiul Chișinău (21,9%) și UTA Găgăuzia (19,2%). Bolile aparatului digestiv au cauzat 10,4% din decesele în regiunea Centru și 9,3% în regiunea Sud. Mortalitatea provocată de bolile aparatului respirator a fost mai ridicată în municipiul Chișinău (5,3%) și în regiunea Sud (5,1%). Regiunile Centru și Sud au înregistrat, de asemenea, un nivel mai înalt al deceselor din cauze externe, cum ar fi accidentele, intoxicațiile și traumele (5,4%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău