Idei de afaceri care înfloresc pe timp de caniculă

12 Iul. 2021, 15:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
12 Iul. 2021, 15:47 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Canicula s-a instalat și pare că nu ne va da pace. Dar, arșița nu îi afectează pe toți. Există și oameni fericiți pe caniculă. O întreagă industrie de produse estivale are de câştigat de pe urma caniculei: loţiuni de plajă, pălării, ochelari, haine, băuturi, îngheţată – toate aduc încasări uriaşe. Şi mulţi dintre cei care nu au plecat încă în concediu la munte sau la mare îşi petrec timpul liber la cumpărături, în hypermarketuri unde e aer condiționat și pot respira în voie. Vânzările de produse pentru camping, de aparate de aer condiţionat şi de umbrele au crescut.

În plus, cod galben de căldură înseamnă undă verde la băuturi răcoritoare sau îngheţată.

Studiile arată că, în perioada verii, cumpărăm în jur de 22 de îngheţate. În plus, vânzările de apă îmbuteliată cresc cu o treime. Berea este de asemenea la mare căutare, atât cea cu alcool, fără alcool ori cu diferite mixuri cu sucuri de citrice.

Articolul a fost postat în contextul în care după câteva zile de ploi, în Moldova a fost emisă o nouă avertizarea meteorologică. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

Avertizarea va intra în vigoare miercuri, 14 iulie și va fi valabilă până în data de 19 iulie, inclusiv.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Acum două sute de ani, s-a născut conglomeratul francez de luc, Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție de bijuterii, care este un omagiu adus formidabilului fondator și impactului său asupra industriei de modă, în general.

Colecția de 90 de piese este creată de directorul artistic pentru bijuterii și ceasuri a lui Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof. Bătrâna, în vârstă de 53 de ani a analizat arhivele casei pentru a se asigura că moștenirea Vuitton a fost reflectată cu acuratețe și îndemânare.

Denumită în mod corespunzător, colecția Bravery, este alcătuită din opt capitole care prezintă viața Louis Vuitton cronologic. Gândiți-vă la asta ca la o biografie descrisă cu cele mai prețioase pietre și metale. Colierele sunt elementul central al fiecărui capitol și simbolizează momentele-cheie din viața Vuitton. Colecția include, de asemenea, inele, cercei și broșe.

Primul capitol, La Constellation d’Hercule, a fost numit pentru constelația sub care s-a născut Vuitton la 4 august 1821. Colierul este confecționat din tanzanit, tsavorit și opali australieni care reprezintă cerul nopții plin de stele.

Următoarea etapă majoră a venit atunci când Vuitton a plecat de acasă la vârsta de 13 ani, la doar câțiva ani după ce mama sa a murit. I-a trebuit trei ani să călătorească 250 de mile de la regiunea rurală Jura din estul Franței până la Paris, în timp ce își perfecționa ambarcațiunile de-a lungul drumului. Această situație este descrisă în izbitorul colier La Flêche, care are trei rânduri de platină, aur galben și aur alb, în ​​întregime pavate cu diamante și smaralde columbiene pentru a reprezenta pădurile.

„Împins de curiozitatea sa despre lume, el s-a angajat în acea călătorie incredibilă prin Franța. De aceea am numit această colecție Bravery, a spus Amfitheatrof într-un comunicat.

Piesa de rezistență, totuși, este colierul Le Mythe pe trei rânduri (de sus) care combină mai multe semnături Louis Vuitton, inclusiv modelul Damier (șah), știfturi și motive inspirate de încuietori pentru trunchi și icoana florii. Incrustat cu safire, smaralde și diamante, acesta reprezintă Vuitton punând bazele casei sale, care este acum un tur de forță global în valoare de aproape 15 miliarde de dolari. Cu siguranță merită sărbătorit.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală