ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi și-a prezentat demisia din funcția de primar al municipiului Bălți (VIDEO)

12 Iul. 2021, 15:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Iul. 2021, 15:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primarul municipiului Bălți Renato Usatîi și-a dat demisia de la șefia orașului. Într-o intervenție pe Facebook, politicianul s-a arătat dezamăgit de rezultatul obținut în orașul pe care îl conduce, precizând că bălțenii au optat pentru politică, dar nu lucruri exacte, scrie Realitatea.md.

De un lucru sunt sigur, locuitorii orașului nu vor mai găsi un prost care să vină în oraș să-și cheltuie banii proprii. Mă voi reseta. Vă spun din start că nu voi pleca din țară. Voi călători în țară. Voi face ceea ce își doresc cetățenii. Mai departe, următoarele proiecte în Bălți să le facă cei care vor veni, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi afirmă că începând cu ziua de marți, 13 iulie, va pleca în concediu, iar demisia o va prezenta la întoarcerea din vacanță. Astfel, politicianul anunță că alegeri anticipate în oraș ar urma să aibă loc în toamna acestui an.

Dacă v-aș spune că nu am emoții, ar însemna să vă spun minciuni. Ceea ce am făcut eu a însemnat totul în viața mea. Eu mi-am îndeplinit datoria față de țară. Mi-am plătit datoria față de familie, părinți, rude și am făcut ceea ce-mi place. Tot ce am putut oferi, am oferit. Cu siguranță îmi voi găsi ocupație, a declarat Usatîi.

În concluzie, Renato Usatîi a mulțumit celor care l-au susținut.

„Timpul le va arăta pe toate. Dacă voi vedea că cineva se face de cap or se face prea deștept, vă voi mânca de vii.” a precizat liderul PN.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală