Banca Angliei a mai făcut un pas în lansarea pe piață a „Britcoin”

20 Iun. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

După mai multe săptămâni de scăderi ale cotațiilor celui mai mare criptoactiv din lume, bitcoin a avut o revenire discretă săptămâna trecută, trecând din nou peste nivelul de 26.000 de dolari.

Bitcoin a început săptămâna pe platforma eToro în jurul valorii de 25.600 de dolari, după ce a fost în mare parte în retragere de la sfârșitul lunii mai, dar această tendință s-a inversat modest, criptoactivul crescând cu aproximativ 2% în șapte zile. Piața a beneficiat probabil de ideea că majorările de dobânzi în SUA au luat o pauză, dar reacția a fost în general atenuată.

Ether nu a cunoscut o astfel de revenire, scăzând cu aproximativ 1,4% pe parcursul săptămânii, tranzacționându-se acum în jurul valorii de 1.700 de dolari, față de 1.730 de dolari la începutul săptămânii trecute.

„Britcoin” cu un pas mai aproape

CBDC-urile sau „monedele digitale ale băncilor centrale” sunt foarte discutate de ceva timp în sfera cripto, dar până acum, puține versiuni importante au fost realizate. Însă o versiune în lire sterline, așa-numita „Britcoin”, pare să fie cu un pas mai aproape de realizare.

Banca Angliei a încheiat un experiment cu Banca Reglementelor Internaționale (BRI), numit Proiectul Rosalind, care analizează viabilitatea unei lire sterline digitale britanice. Studiul a constatat că o astfel de monedă ar putea contribui la ieftinirea și eficientizarea plăților pentru persoanele fizice, în timp ce firmele ar putea să ofere noi tipuri de produse financiare și să reducă incidentele de fraudă.

Este ușor să se facă o confuzie între CBDC și piața cripto mai largă, dar, în esență, acestea nu sunt foarte asemănătoare, mai ales când vine vorba de procese precum descentralizarea și susținerea valorii. CBDC-urile sunt în mare măsură un răspuns centralizat la piața în plină expansiune a criptoactivelor și, deși s-ar putea dovedi utile, nu sunt în mod fundamental la fel ca și criptomonedele precum bitcoin sau ether.

Fluxul de schimb al minerilor Bitcoin atinge cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Fluxul de criptoactive ale minerilor de bitcoin pe burse a atins un nivel record al ultimilor cinci ani, potrivit firmei de date cripto Glassnode.

Schimbarea sugerează că un număr mare de mineri caută să încaseze banii pe care îi dețin în criptoactive și își „pregătesc praful de pușcă” prin plasarea activelor pe bursă. Este dificil de interpretat dacă acesta este un semnal bun sau rău pentru piață – este posibil ca minerii să caute să încaseze bani înainte de o scădere anticipată a valorii sau să parieze pe o creștere a prețului criptoactivelor și să se pregătească să profite de ea.

Acestea fiind spuse, minerii încă dețin cantități mari de bitcoin, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Datele Glassnode indică faptul că ieșirile de la bursa de bitcoin sunt mai mari decât intrările, la un minim al ultimelor trei luni, ceea ce ar sugera că investitorii, în general, își păstrează pentru moment criptomonedele.

BlackRock solicită înființarea unui ETF pentru bitcoin spot

Gigantul global de management de active BlackRock a solicitat listarea în SUA a unui ETF cu prețul spot al bitcoin. Nu este prima instituție financiară care face acest lucru și este puțin probabil să fie și ultima, dar este posibil să aibă mai multe șanse decât alte entități mai mici de a reuși să depășească obstacolele de reglementare.

Potențialul ca un ETF pentru bitcoin spot sa miște piața nu este extrem de clar și depinde de cerere. Dar BlackRock administrează o cantitate impresionantă de capital mondial, astfel încât succesul unui ETF la vedere ar putea debloca cantități enorme de lichidități pe piața bitcoin.

ETF-ul la vedere al firmei vine cu câteva avertismente destul de importante, cum ar fi includerea schimbului de date de supraveghere pentru a preveni manipularea pieței. Susținătorii Bitcoin vor respinge probabil această măsură ca fiind contrară spiritului activului descentralizat, dar aceasta ar putea fi probabil prețul pentru a introduce un astfel de produs pe piață.

Simon Peters este analist la platforma de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Despre eToro

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:57 // Actual //  Lupu Eduard

În cazul în care proiectul de lege privind tutunul și vapatul va fi adoptat în cele din urmă, vânzarea de produse din tutun oricărei persoane născute după 1 ianuarie 2009 în Marea Britanie va fi o infracțiune.

Acest lucru înseamnă că, în prezent, copiii cu vârsta de 15 ani sau mai tineri nu vor putea cumpăra niciodată o țigară în mod legal, relatează Sky News.

Planul s-a numărat printre cele trei politici cheie anunțate de premierul britanic Rishi Sunak la conferința Partidului Conservator de anul trecut.

Cu toate acestea, unii conservatori mai permisivi au criticat interdicția, ceea ce înseamnă că premierul ar putea fi nevoit să se bazeze pe sprijinul din partea cealaltă a Camerei Comunelor pentru a trece proiectul de lege.

Printre cei care se opun interdicției se numără predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, care a descris planurile ca fiind „profund neconservatoare” și Boris Johnson, care a catalogat mișcarea drept „o nebunie”.

Parlamentarilor conservatori li s-a acordat un vot liber cu privire la legislație și se așteaptă ca mai mulți să se opună atunci când va avea loc prima dezbatere completă în Camera Comunelor, marți.

Cu toate acestea, Partidul Laburist va susține propunerile, ceea ce face probabil ca legislația să treacă acest prim obstacol, indiferent de opoziția conservatorilor.

Proiectul de lege nu ar incrimina fumatul în sine, iar cei cu vârsta de 18 ani sau mai mult pot cumpăra țigări pentru totdeauna fără repercusiuni legale. Cu toate acestea, persoanele mai în vârstă ar putea fi nevoite să aibă asupra lor un act de identitate dacă vor să cumpere țigări în viitor.

Scopul interdicției este de a împiedica oamenii să fumeze chiar înainte de a se apuca de fumat, deoarece guvernul a atras atenția asupra faptului că fumatul creează o dependență foarte mare, patru din cinci fumători începând să fumeze înainte de vârsta de 20 de ani și rămânând dependenți pe viață.

Magazinele care nu respectă regulile vor fi sancționate imediat, iar guvernul spune că banii îi va folosi pentru alte măsuri de reprimare.

La începutul acestui an, noua coaliție guvernamentală din Noua Zeelandă a abrogat ceea ce ar fi fost prima interdicție la nivel mondial privind posibilitatea tinerilor de a cumpăra țigări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău