Pe 7 decembrie 2021, Bursa de Valori Bucureşti – operatorul pieţei de capital din România, a procesat o emisiune de obligaţiuni de 600 de milioane de lei a BCR echivalentul a 120 mil de euro, a doua cea mai mare instituţie de credit din România după Banca Transilvania și cu subsidiară în Republica Moldova .
Astfel, în perioada următoarea la Bucureşti va începe tranzacţionarea a patra finanţare a BCR, una care potrivit informaţiilor ZF ar avea o dobândă de 5,98% pe an, cu o dată estimativă de intrare la tranzacţionare în jur de 14 decembrie.
Cea mai recentă finanţare a BCR, de 500 mil. lei, a început tranzacţionarea la Bucureşti pe 19 octombrie 2021, acestea fiind primele obligaţiuni verzi ale băncii.
Cu un ritm de creştere de 52% în ultimul an, Banca Comercială Română (BCR), a doua cea mai mare instituţie de credit din România. Astfel banca, la care austriecii de la Erste au controlul majoritar, avansează de pe locul nouă pe locul şapte.
BCR este evaluată la aproape 3 miliarde de euro (14,7 mld. lei), comparativ cu 2 mld. euro (9,7 mld. lei) cât era anul trecut, fiind astfel la distanţă de circa 220 milioane de euro faţă de Banca Transilvania, care ocupă locul şase.
Din primăvara anului 2021, BCR are o finanţare de bonduri de 1 mld. lei la bursă. Potrivit datelor ZF, prin intermediul fondurilor de pensii private Pilon II, viitorii pensionari ai României au 30% din această finanţare.
BCR a obţinut în primele nouă luni din 2021 un profit net consolidat de 1,14 mld. lei (232,5 mil. euro), în creştere cu 35% faţă de câştigul din primele nouă luni din 2020, pe fondul creşterii creditării şi a veniturilor, dar şi ca urmare a alocării de costuri cu riscul mai reduse.
BCR România are și o subsidiară în Republica Moldova, care este printre cele mai mici bănci de pe piața locală. Instituția financiară avea active de 1,3 miliarde de lei la sfârșitul lunii octombrie. Volumul creditelor acordate a fot de 1,1 miliarde de lei, depozite atrase de 2,5 miliarde de lei și un profit de 13,7 mil. de lei.