Banii nu cumpără fericirea la clădirea luxoasă din New York! Ce s-a întâmplat?

27 Sept. 2021, 05:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Sept. 2021, 05:35 // Au Bani //  MD Bani

Ascensoare defecte, inundații și zgomote intolerabile sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă zilnic miliardarii rezidenți într-una din cele mai scumpe și frumoase clădiri din New York, scrie BBC.

Acum, locuitorii blocului zgârie-nori de la 432 Park Avenue, cunoscută ca „strada miliardarilor” din Manhattan, dau în judecată dezvoltatorii pentru că nu au soluționat aproximativ 1.500 de presupuse defecte ale clădirii.

În plângere se arată că problemele clădirii au „pus în pericol și au deranjat” locuitorii și oaspeții.

Blocul a fost dat în folosință în 2015. Printre cumpărători s-au numărat Jennifer Lopez și fostul logodnic Alex Rodriguez, magnatul saudit Fawaz Alhokair și un membru al familiei care deține marca Jose Cuervo Tequila, potrivit New York Times. Unitățile individuale s-au vândut cu zeci de milioane de dolari fiecare, se spune în ziar.

Procesul de 250 de milioane de dolari depus joi la Curtea Supremă din New York a declarat că problemele din clădire au inclus o explozie electrică în iunie care a lăsat locuitorii fără curent electric și zgomote și vibrații inexplicabile „oribile”.

Cifra nu include daune punitive sau procese individuale care pot veni ulterior.

Un total de 1.500 de defecte de construcție și proiectare au fost identificate de inginerii angajați de consiliul de apartamente al clădirii.

New York Times a citat că un rezident descrie jgheabul de gunoi al turnului ca sunând „ca o bombă” atunci când este folosit.

Multe dintre probleme sunt descrise în proces drept „probleme de siguranță a vieții”. Procesul susține că lifturile clădirii, de exemplu, i-au lăsat pe locuitori blocați ore în șir în mai multe rânduri.

“Proprietarii de unități au plătit zeci de milioane de dolari pentru a achiziționa unități. Departe de spațiile ultra-luxoase cărora li s-a promis, totuși, proprietarilor de unități li s-a vândut o clădire afectată de avarii și eșecuri”, se arată în plângere.

Sponsorul clădirii – o companie formată din dezvoltatorii CIM Group și Macklowe Properties pentru a construi turnul – a declarat într-o declarație adresată presei locale că 432 Park este „primul rezident din Manhattan” și o „adăugire iconică” la orizont.

Declarația susține, de asemenea, că consiliul de condominii „a restricționat accesul” la proprietate pentru a soluționa problemele și că asociația de proprietari și „anumiți rezidenți vocali” își înțeleg greșit obligațiile de sponsor.

Realitatea Live

01 Nov. 2024, 16:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
01 Nov. 2024, 16:54 // Actual //  Ursu Victor

După ce șeful aeroportului Iași a anunțat că zborul Iași – Dubai este considerat nerentabil conform studiilor de piață, compania Wizz Air a deschis recent o nouă cursă Chișinău – Abu Dhabi, inaugurată pe 27 octombrie. Această nouă rută oferă trei frecvențe săptămânale, în zilele de miercuri, vineri și duminică, cu prețuri începând de la 69,99 euro.

Strategia Wizz Air de a extinde zborurile de la Chișinău este evidentă, având în vedere că compania a lansat nu mai puțin de 16 zboruri externe în sezonul de iarnă, în timp ce aeroportul din Iași beneficiază doar de un singur nou zbor (spre Malmö, Suedia), care înlocuiește o cursă recent desființată către Copenhaga, scrie topiasi.ro.

O analiză comparativă a numărului de curse externe scoate în evidență disparitățile dintre cele două aeroporturi. Aeroportul Chișinău operează în prezent 44 de zboruri externe, gestionate de 26 de companii, în contrast cu cele 24 de zboruri de la Iași, operate de doar 5 companii.

De asemenea, la Iași, Wizz Air controlează aproximativ 80% din trafic, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la viitorul zborurilor de la acest aeroport. Dacă noul zbor Chișinău – Abu Dhabi se dovedește a fi profitabil, există riscul ca Wizz Air să renunțe la rutele de la Iași în favoarea celor din Chișinău, amplificând astfel discrepanțele dintre cele două aeroporturi.

Această situație sugerează o concurență acerbă între cele două aeroporturi, fiecare încercând să atragă mai multe zboruri și pasageri. În timp ce Chișinău se prezintă ca un hub în expansiune, Iași se confruntă cu provocări semnificative în a-și menține relevanța pe piața zborurilor internaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău