Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report” aduce Scorul FICO în Republica Moldova

29 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 16:35 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Standardul de aur la nivel mondial în domeniul gestiunii riscului de credit, Scorul FICO este adus, în premieră, în Republica Moldova de cel mai inovativ birou al istoriilor de credit „Infodebit Credit Report”, în baza unui contract de exclusivitate cu «Первое кредитное бюро» din Kazahstan, deținător al drepturilor de furnizare a Scorului FICO Score în spațiul Comunității Statelor Independente (CSI).

Evenimentul de prezentare a Scorului FICO, la care sunt așteptați să participe circa 100 de reprezentanți ai instituțiilor financiare din domeniul bancar și nebancar din Republica Moldova, va avea loc pe data de 30 iunie 2021 și va fi susținut de Asem Nurgalieva, Director executiv al Biroului Istoriilor de Credit «Первое кредитное бюро» din Kazahstan.

Integrarea Scorului FICO în sistemul INFODEBIT va oferi posibilitatea instituțiilor financiare bancare și nebancare din țara noastră să beneficieze de avantajele unui standard internațional pentru managementul riscului de credit asociat persoanelor fizice, ceea ce le va permite să evalueze mai precis riscurile și să reducă timpul de răspuns la solicitările de împrumut din partea cetățenilor.

Integrarea Scorului FICO pe platfroma www.infodebit.md este deja în plin proces de realizare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie disponibil pentru clienți, în baza contractului de exclusivitate pentru mai mulți ani, semnat între INFODEBIT și «Первое кредитное бюро» din Kazahstan.

Scorul FICO este un acronim ce provine de la termenii Fair Isaac Corporation și reprezintă o modalitate standardizată prin care birourile istoriilor de credit din lumea întreagă pot stabili, într-o manieră obiectivă, gradul de risc al unui potențial client care solicită un credit de la o instituție financiară. Fondat în 1956, FICO are o istorie de peste 50 de ani de date și excelență analitică. Printre clienții FICO se numără mai mult de jumătate din primele 100 de bănci din lume, peste 600 de asigurători de linii de credit personale și comerciale din America de Nord și Europa, inclusiv primii 10 asigurători de linii de credit personale din SUA, 95 dintre cele mai mari 100 de instituții financiare din SUA, dar și cei mai mari 100 de emitenți de carduri de credit din SUA.

 

Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT CREDIT REPORT

Pentru mai multe informații contactați echipa Infodebit: (022) 82 97 27• info@infodebit.md• www.infodebit.md • https://www.facebook.com/InfodebitMoldova

 

P.

Realitatea Live

07 Apr. 2025, 12:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
07 Apr. 2025, 12:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Începând cu 8 aprilie 2025, Turcia va suspenda temporar exportul de lămâi din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din regiunile de recoltare a citricelor și a necesității protejării cererii interne. Ministerul Comerțului din Turcia a anunțat această măsură, menționând că aceasta vine ca urmare a vremii reci și înghețurilor care au afectat diverse provincii ale țării.

„Exportul de lămâi a fost suspendat temporar începând cu 8 aprilie 2025. Această decizie a fost luată pentru a proteja cererea internă și siguranța furnizărilor după perioadele de frig și îngheț care au avut loc pe tot teritoriul țării”, potrivit Ministerului Comerțului, citat de RBK.

Înghețurile recente au afectat în special regiunile mediteraneene din Adana, Mersin și Hatay, iar decizia de a suspenda exportul de lămâi a fost luată în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Pădurilor din Turcia. Autoritățile turce au adăugat că ar putea fi luate măsuri suplimentare, dacă va fi necesar.

Conform datelor furnizate de agenția Anadolu și Asociația Exportatorilor din Marea Mediterană, în 2024 Turcia a exportat aproximativ 1,639 milioane de tone de citrice, generând venituri de aproximativ 1 miliard de dolari. Cea mai mare destinație pentru citricele turcești în 2024 a fost Rusia – 375 milioane de dolari, urmată de Irak – 197 milioane de dolari, Ucraina -108 milioane de dolari, România – 49 milioane de dolari și Polonia – 48 milioane de dolari.

Importul de citrice al Republicii Moldova din Turcia a fost de aproximativ 3.000 de tone anual.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!