Bitcoin, Tesla, Ethereum: Când ar trebui să-ți iai câștigurile? Întrebări pe care trebuie să și le pună investitorii

29 Apr. 2021, 15:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Apr. 2021, 15:01 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Din martie anul trecut, S&P 500 a continuat să aibă cele mai mari câștiguri de preț din 1950, crescând cu aproape 75%. Aceste câștiguri par mici în comparație cu de acțiunile individuale sau criptomonedele.

De când piața a coborât pe 23 martie 2020, Tesla a crescut cu aproape 750%. Wayfair a crescut cu peste 900%. Penn National Gaming a crescut cu 820%. Bitcoin a crescut cu 650%, în timp ce Ethereum a crescut cu peste 1000%.

Acestea sunt câștiguri extraordinare pe termen lung pentru orice investitor, dar, pentru că au avut loc într-o perioadă atât de scurtă de timp  investitorii nu-și dau seama ce trebuie să facă în continuare.

Scoateți profiturile? Lăsați câștigurile să crească în speranța unor câștiguri și mai mari în viitor? Încercați să alegeți următorul mare câștigător?

Din păcate, nu există răspunsuri ușoare, pentru că viitorul este necunoscut. Evident, a avea câștiguri mari este bine pentru tine ca investitor, dar pot apărea probleme dacă nu ai un plan pe care să-l urmezi.

Fortune propune  cinci întrebări pe care investitorii și le pot pune pentru a-și da seama ce să facă în continuare după ce au văzut profituri enorme într-o singură exploatație.

De ce l-am cumpărat în primul rând?

Aceasta este o întrebare pe care ar trebui să o puneți înainte de a cumpăra ceva ca investitor, deoarece vă ajută să vă definiți profilul de risc și orizontul de timp. Cu toate acestea, vă aflați într-un loc mult mai bun pentru a lua în considerare această întrebare din poziția câștigurilor mari decât a pierderilor mari.

Mulți avocați cripto au decis să cumpere și să dețină mai mult sau mai puțin pentru totdeauna. Tesla are o bază similară de acționari puternici. Nu există nimic în neregulă cu această strategie, atâta timp cât sunteți dispus să rezistați cu volatilitatea zdrobitoare a oaselor ocazional.

Alții nu sunt dispuși să aștepte o veșnicie. În acest caz, trebuie să aveți un fel de strategie de ieșire sau cel puțin câteva reguli generale pentru a vă ghida acțiunile și pentru a înțelege când să vindeți toate sau unele acțiuni.

Pot utiliza acești bani  într-un mod mai profitabil?

Jim Cramer, de la CNBC, a anunțat recent că și-a achitat ipoteca cu profiturile obținute din investițiile în Bitcoin. Este posibil ca Cramer să rateze în viitor profiturile criptografice suplimentare? Da, este cu siguranță posibil.

Dar nu cred că cineva a regretat vreodată să-și achite ipoteca, indiferent de costul de oportunitate implicat. Unii oameni au un prag de risc mai mare atunci când vine vorba de preluarea datoriilor. Alții nu suportă să plătească dobânzi și să datoreze altcuiva bani.

Dacă aveți un alt obiectiv financiar pe care aceste profituri vă pot ajuta să îl atingeți, nu este nimic rău în a vă vinde acțiunile pentru a reduce stresul financiar într-un alt domeniu al vieții voastre.

Există oportunități de investiții mai bune?

Ați investi în continuare în aceleași clase de active, fonduri sau companii pe care le dețineți acum? Ce ai face diferit? Ce ar rămâne neschimbat?

Acțiunile pe care le ai au consecințe fiscale dacă sunt deținute într-un cont impozabil, deci nu puteți face acest lucru în fiecare zi într-un mod rentabil, de aceea trebuie să fiți atenți la portofoliul de investiții pe care îl aveți.

Ce spune planul meu de investiții?

Există o diferență uriașă între un portofoliu și un plan. Un portofoliu de acțiuni, fonduri mutuale, ETF-uri sau orice altă investiție este pur și simplu ceea ce ați cumpărat. Gestionarea portofoliului este ceea ce urmează, iar acest lucru necesită un plan de investiții pentru a vă ghida acțiunile.

Gestionarea portofoliului necesită disciplină și previziune pentru a vă planifica deciziile cu mult timp în avans, indiferent de modul în care merg piețele. Dacă pur și simplu cumpărați lucruri care sperați să le crească fără reguli de vânzare sau reguli de reechilibrare, riscați să pierdeți banii investiți. Nimeni nu este suficient de bun pentru a cumpăra doar investiții care cresc în linie dreaptă.

O alternativă la a vinde totul este instituirea unui plan de reechilibrare bazat pe reguli. Să presupunem că ați cumpărat Tesla în martie anul trecut cu 2% din portofoliu. După un randament de 7 ori, acea poziție reprezintă acum aproape 15% din portofoliul dvs. Ai putea pune un plafon pe această poziție.

De exemplu, de fiecare dată când ajungeți la 10% sau mai mult din portofoliul dvs., reduceți poziția prin vânzarea unor Tesla și cumpărarea altor piese din portofoliul dvs. care nu au performanțe la fel de puternice. De asemenea, este demn de remarcat că acțiunile Tesla au scăzut cu peste 60% înainte de creșterea lor meteorică, astfel încât ați putea, de asemenea, să așezați un etaj pe poziția care vă obligă să cumpărați oricând acesta scade la mai puțin de 5% din portofoliul dvs.

Trebuie să vă dați seama de dimensiunea poziției pe baza cu care vă simțiți confortabil, dar aceasta este o modalitate de a cumpăra în mod sistematic mai mici și vând mai mari în timp. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru investiții mai volatile, deoarece veți avea mai multe oportunități de a cumpăra mai puțin.

Ce mi-ar aduce cel mai mare regret?

Investirea în sine este o formă de minimizare a regretului. Renunțați acum la consum pentru a vă oferi posibilitatea de a consuma altceva, sperăm cu mai mulți bani, în viitor.

Unii investitori sunt mai buni decât alții să reziste vieții dragi în timpul unui accident. Altele sunt mai potrivite pentru o strategie de gestionare a riscului care reduce volatilitatea, chiar dacă această reducere a riscului vine sub forma unor randamente scăzute așteptate pe termen lung.

Indiferent de dispoziția dvs., se poate plăti pentru a afla ce ați regreta mai mult după ce ați câștigat mari câștiguri în portofoliul dvs.: (1) Pierderea câștigurilor suplimentare dacă vindeți prea devreme sau (2) Vederea acestor câștiguri se evaporă dacă țineți prea lung.

Cheia pentru a regreta minimizarea vine din a te înțelege ca investitor și care emoții te vor cântări cel mai mult.

Realitatea Live

12 Dec. 2024, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Dec. 2024, 14:59 // Actual //  Ursu Victor

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat bugetul apărării (NDAA) pentru anul 2025, însă fără includerea programului de tip Lend-Lease pentru Ucraina. Această prevedere, inițial prezentă în proiectul de lege, a fost eliminată, potrivit ambasadoarei Ucrainei în SUA, Oksana Markarova. Ambasadoarea a declarat că diplomații ucraineni continuă să facă eforturi pentru menținerea acestui mecanism, inclus în alt proiect de lege, denumit Stand with Ukraine Act, susținut de ambele partide și camere legislative.

De asemenea, Markarova a menționat că bugetul adoptat nu prevede finanțare pentru Ukraine Security Assistance Initiative (USAI), întrucât suma de 300 de milioane de dolari a fost alocată în avans în bugetul anterior. Per total, NDAA pentru 2025 a fost aprobat de 281 de congresmeni, în timp ce 140 au votat împotrivă (16 republicani și 124 democrați). Documentul urmează să fie analizat săptămâna viitoare de Senat.

Programul de tip Lend-Lease pentru Ucraina a fost semnat de președintele Joe Biden pe 9 mai 2022, cu scopul de a simplifica procedurile pentru livrarea de arme către Kiev. Acest mecanism a fost utilizat anterior doar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru sprijinirea Marii Britanii și a Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, fără plată anticipată și cu termene extinse de rambursare.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit ajutor militar american în valoare de 61,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Pentagonului din 2 decembrie. Ulterior, SUA au anunțat un nou pachet de sprijin militar în valoare de aproape 1 miliard de dolari, ce include muniții pentru HIMARS, drone, echipamente și componente pentru reparații și modernizarea tehnicii de luptă. În plus, pe 10 decembrie, SUA au oferit un împrumut de 20 de miliarde de dolari Ucrainei, finanțat prin activele rusești înghețate.

Totodată, Ucraina își propune să obțină de la partenerii occidentali suma de 126 de miliarde de dolari pentru continuarea războiului în 2025, o valoare semnificativ mai mare față de angajamentele asumate la summitul NATO din Washington, unde s-a stabilit un minim de 43,3 miliarde de dolari.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că sprijinul occidental nu acoperă nevoile complete ale armatei ucrainene. De cealaltă parte, președintele ales al SUA, Donald Trump, a indicat intenția de a reduce sprijinul oferit Kievului, transferând această responsabilitate către statele Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală