Blocuri de locuit în loc de pădure! „Schema” pusă la cale de un agent economic de la Codru. Ce-i nemulțumește pe oameni

11 Aug. 2021, 15:15
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
11 Aug. 2021, 15:15 // Actual //  bani.md

Situație scandaloasă în orașul Codru, municipiul Chișinău, acolo unde un agent economic a decis să ridice din temelie mai multe blocuri de locuint chiar în mijlocul pădurii, fapt ce a creat indignări în rândul locuitorilor. Oamenii au depus o sesizare și cer ca ilegalitatea să fie stopată, scrie Realitatea.md.

Potrivit autorilor sesizării, pentru construcția acestor blocuri urmează a fi schimbat Planul Urbanistic Zonal, ceea ce ar însemna defrișarea a circa 1,2 ha de pădure.

„Defrișarea pădurilor și construcția blocurilor pune în pericol casele care sunt construite mai în vale de mai mulți ani, existând astfel riscul ca după construcția blocurilor locative multietajate, acestea să vină la vale peste casele noastre”.

Astfel, Realitatea.md a luat legătura cu Stelian Manic, consilier în cadrul Consiliului Codru pentru a ne explica cum stau de fapt lucrurile.

„Situația este ieșită din comun. Acum două luni, cineva a procurat porțiunea de teren, este vorba de 1, 2 ha de pământ, iar el este așezat într-o pantă unde a fost cândva o pădure. Dacă anterior pământul nu putea trece în proprietatea cuiva, prin diverse scheme el a trecut.

Proprietarul care în urmă cu 2 luni a cumpărat pământul, acum a hotărât brusc că vrea să construiască un cartier întreg, chiar pe pantă. Ei planifică să defrișeze pădurea, iar cel mai picant este că este acest lucru trece timp de 2 luni prin consiliul orașului Codru. Mai mult, cel care lobează este în fruntea consiliului orașului Codru. La moment, el gestionează cu toate schimbările de PUZ.

Acest personaj, timp de un an și-a croit o majoritate și el nici măcar nu este locuitor al orașului Codru, iar anterior pe numele lui și a tatălui, ex-magistrat, a fost întocmit un dosar penal pentru că au încercat din orașul Codru să fure 700 ha de pământ.

Joi vom avea patru schimburi de Puz-uri. Ei probabil au pierdut toate malurile și se grăbesc până au posibilitatea să facă toate aceste schimbări”.

Mai mult, consilierul ne-a declarat că întradevăr în această zonă este expusă alunecărilor de teren, iar defrișarea copacilor va agrava și mai mult situația.

„Mă bucur că oamenii s-au ridicat și mobilizat pentru că e o zonă foarte frumoasă, pădure chiar sub orașul Chișinău, iar mai la vale este Vila lui Antonescu, un monument istoric foarte extraordinar. Se află chiar sub panta pe care ei vor să o construiască, iar dacă se defrișează copacii, devine mult mai periculos. Mai mult, dacă se vor ridica 11 cartiere a câte 15 etaje pe un loc foarte mic, e catastrofă. Peste câțiva ani noi riscăm foarte mult aici.

Încercăm să ținem piept la toată situația creată, încercăm să oprim hoțomanii unde și cum avem posibilitatea. Joi, la ședința consiliului vom încerca să nu admitem aceste lucruri”.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău