(FOTO) Top locuri răcoroase în care poți evada de o vară fierbinte. Începând cu România până în Alaska

11 Aug. 2021, 15:06
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 15:06 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Temperaturile ridicate în Republica Moldova în perioada verii te pot face să vrei să evadezi în locuri cât mai răcoroase. Dacă nu știi unde să mergi, iată câteva locuri unde vei avea parte de temperaturi mai joase.

Elveția

Înconjurat de Alpii acoperiți de zăpadă, Elveția și-a deschis recent ușile turiștilor. În cazul în care marile orașe precum Geneva, Zurich și Berna devin prea fierbinți pentru gusturile tale (ceea ce este puțin probabil, mai ales noaptea), te poți răcori într-o excursie alpină. Chiar și în lunile de vară temperaturile rămân destul de joase. În cazul în care nu ești o persoană prea sportivă și nu îți plac plimbările pe munte, vei putea face un tur relaxant cu barca pe lacul Brienz.

Dubai

Deși nu te-ai fi așteptat ca Dubaiul să fie pe listă, țara oferă turiștilor care s-au săturat de a sta la plaja toată ziua o alternativă ingenioasă.

Totul este posibil cu ajutorul stațiunii Ski Dubai care se află într-un mall. Turiștii vor putea practica diverse sporturi de iarnă: schiatul sau snowboarding. În cadrul stațiunii vei putea să întâlnești pinguini, să te dai cu sania pe pârtie sau să urci cu telescaunul pentru a avea o priveliște de milioane. Poți vedea AICI întreaga listă de activități.

Islanda

Islanda este țara potrivită pentru a organiza un concediu de-a dreptul răcoros. Maximile medii în lunile de vară în capitala Reykjavík sunt de 14 grade celsius.

Profită încă de vară și de vremea ceva mai călduroasă din Islanda și îndreaptă-te către zonele muntoase, locație care a fost închisă turiștilor de la sfârșitul lunii septembrie anul trecut, pentru a vedea cascade și ghețari spectaculoși. Sau poți călătoriți prin Reykjavik în căutarea unor delicatese culinare neobișnuite, cum ar fi carne de rechin (kæstur hákarl).

Alaska

Alaska nu este neapărat orașul de gheață pe tot parcursul anului, așa cum ai crede. Uneori se poate încălzi surprinzător în orașul Anchorage. În timpul lunilor de vară, cea mai ridicată temperatură este estimată la 24 de grade celsius.

Dacă ești pasionat de activități în aer liber, în Alaska vei putea merge cu bicicleta pe traseul de coastă Tony Knowles sau poți explora zone sălbatice, cum ar fi parcul Chugach State (situat în Anchorage) sau pădurea națională Chugach.

România

Dacă preferați o destinație mai apropiată, țara vecină, România poate fi o opțiune avantajoasă. Pentru temperaturi mai răcoroase optați pentru zonele montane ale țării. Puteți organiza o mică escapadă chiar și cu automobilul.

 

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală