Campania de plantare a arborilor este în plină desfășurare la Chișinău! Lista adreselor unde vor fi sădiți copaci

19 Nov. 2022, 08:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Nov. 2022, 08:10 // Actual //  Lupu Eduard

Campania de plantare a arborilor, ediția 2022, continuă și în acest weekend. Startul evenimentului a fost dat de Primăria Chișinău sâmbăta trecută, iar scopul este ca în această lună să fie plantați 60 de mii de arbori.

Echipa Realitatea și Rlive vor transmite în direct din mai multe locații din Capitală, unde vor fi plantați arbori.

Primarul Capitalei Ion Ceban a participat astăzi la şedinţa Consiliului de administrare a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, unde au fost mai mulți primari din țară. La aceeași întrunire a fost prim-ministra, Natalia Gavrilița, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, dar și alți reprezentanți ai Guvernului.

Într-o postare pe facebook, Ion Ceban a scris că în cadrul acestui consiliu a auzit multiple probleme ale primarilor și din păcate tot mai puține răspunsuri din partea autorităților centrale.

„Deși, reprezentanții Guvernului, au venit mai mulți la număr la această ședință, imediat la plecarea premierului, miniștrii responsabili de domeniile importante au părăsit sala, iar primarii au rămas cu întrebări și fără răspunsuri”, a pecizat Ceban.

Ion Ceban a mai scris că astăzi primăriile din țară pe lângă crizele la care trebuie să facă față cum ar fi, prețurile majorate la lumină, căldură, lipsa lemnelor, bugetele mici cu care trebuie să reziste, iar în unele școli și grădinițe nu s-au dat salariile, se mai confruntă cu lipsa angajaților în primării din cauza salariilor mici.

„Este foarte grav faptul că noi până în prezent avem salarii de 5000, 6000 mii, 7000 de lei pentru angajaţii primăriilor şi primari. Din acest motiv bate vântul în primării, pentru că nu putem aduce specialiști cu astfel de salarii”, a mai scris primarul Capitalei.

 

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău