Campania de plantare a arborilor este în plină desfășurare la Chișinău! Lista adreselor unde vor fi sădiți copaci

19 Nov. 2022, 08:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Nov. 2022, 08:10 // Actual //  Lupu Eduard

Campania de plantare a arborilor, ediția 2022, continuă și în acest weekend. Startul evenimentului a fost dat de Primăria Chișinău sâmbăta trecută, iar scopul este ca în această lună să fie plantați 60 de mii de arbori.

Echipa Realitatea și Rlive vor transmite în direct din mai multe locații din Capitală, unde vor fi plantați arbori.

Primarul Capitalei Ion Ceban a participat astăzi la şedinţa Consiliului de administrare a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, unde au fost mai mulți primari din țară. La aceeași întrunire a fost prim-ministra, Natalia Gavrilița, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, dar și alți reprezentanți ai Guvernului.

Într-o postare pe facebook, Ion Ceban a scris că în cadrul acestui consiliu a auzit multiple probleme ale primarilor și din păcate tot mai puține răspunsuri din partea autorităților centrale.

„Deși, reprezentanții Guvernului, au venit mai mulți la număr la această ședință, imediat la plecarea premierului, miniștrii responsabili de domeniile importante au părăsit sala, iar primarii au rămas cu întrebări și fără răspunsuri”, a pecizat Ceban.

Ion Ceban a mai scris că astăzi primăriile din țară pe lângă crizele la care trebuie să facă față cum ar fi, prețurile majorate la lumină, căldură, lipsa lemnelor, bugetele mici cu care trebuie să reziste, iar în unele școli și grădinițe nu s-au dat salariile, se mai confruntă cu lipsa angajaților în primării din cauza salariilor mici.

„Este foarte grav faptul că noi până în prezent avem salarii de 5000, 6000 mii, 7000 de lei pentru angajaţii primăriilor şi primari. Din acest motiv bate vântul în primării, pentru că nu putem aduce specialiști cu astfel de salarii”, a mai scris primarul Capitalei.

 

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău