Campania „Putem face acest lucru: în direct”! Metoda folosită de Casa Albă pentru a încuraja vaccinarea

22 Apr. 2021, 17:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Apr. 2021, 17:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Administrația Biden lansează joi o campanie masivă pentru a convinge mai mulți americani să se vaccineze, scrie CNBC. 

Campania, intitulată „Putem face acest lucru: în direct”, va viza tinerii prin intermediul rețelelor sociale și va include evenimente virtuale în care vedetele și sportivii răspund la întrebările persistente ale americanilor despre vaccinuri.

La eveniment vor participa mai multe celebrități printre care: actrița Eva Longoria, proprietarul Dallas Mavericks și investitorul miliardar Mark Cuban, Kelly Ripa și Ryan Seacrest, co-gazdele „Live with Kelly and Ryan”, precum și oameni din NASCAR, NBA și WNBA.

Obiectivul campaniei este de a încuraja vaccinarea cetățenilor, în special a tinerilor.

Un sondaj recent efectuat de STAT News-Harris a constatat că 21% din generația Z sau adulții tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au spus că nu vor să se vaccibeze împotriva Covid și alți 34% au spus că vor „aștepta un timp și vor vedea” înainte de a se vaccina.
În plus, unii medici au spus că un număr de pacienți au devenit sceptici față de vaccinuri după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au solicitat săptămânii trecute statelor să oprească temporar distribuția vaccinului Johnson & Johnson după au fost raportate șase cazuri d tulburări mortale de coagulare a sângelui.

 

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 11:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 11:40 // Actual //  Lupu Eduard

Metanul livrat e Gazprom va costa 568,15 de dolari, cu 14% mai puțin în luna iunie față de luna mai, potrivit datelor publicate de președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Tot volumul de gaz livrat de concernul rus va fi livrat regiunii din stânga Nistrului”, anunță președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

Din decembrie anul trecut Chișinăul nu mai importă gaze de la Gazprom. Compania de stat Energocom s-a reorientat pe piețele din vest, iar cantitatea de 5,7 milioane metri cubi a fost redirecționată malului stâng în schimbul energiei electrice.

Analiștii susțin că există riscul ca Gazprom să sisteze livrările de gaz în Republica Moldova or, acest lucru ar pune presiune pe Chișinău pe fondul situației geopolitice tensionate actuale. În cazul în care Gazprom își va întrerupe livrările de gaze naturale către moldoveni, aceasta va submina imediat relațiile comerciale dintre centrala de la Cuciurgan și Energocom. Cuciurgan ar putea începe să cumpere gaze naturale de la Energocom în schimbul energiei electrice pe care o produce, care va fi la prețuri mult mai mari în comparație cu status quo-ul. De asemenea, Energocom ar putea crește achizițiile sale de energie electrică din alte surse (de exemplu, OPCOM) la prețuri mult mai mari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău