Care sunt cele mai stresante aeroporturi din lume prin care să călătorești de sărbători

26 Dec. 2023, 17:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Dec. 2023, 17:34 // Actual //  Lupu Eduard

2023 a fost un an dificil pentru călătoriile cu avionul, industria aviatică fiind afectată de greve, probleme de sistem și condiții meteorologice perturbatoare. Prin urmare, este posibil ca mulți pasageri să se gândească la călătoriile de vacanță – cea mai aglomerată perioadă a anului – cu îngrijorare, scrie Euronews Travel

Deși mulți dintre factorii care fac ca călătoriile cu avionul să fie solicitante nu pot fi controlați de pasageri, un lucru pe care îl puteți alege este aeroportul de pe care să zburați.

Pentru a vă face călătoria puțin mai relaxantă, gândiți-vă să evitați următoarele aeroporturi, care au fost clasate ca fiind cele mai stresante din lume.

Care este cel mai stresant aeroport din lume?

Un studiu realizat de site-ul de consultanță VisaGuide.World a întocmit recent un clasament al celor mai stresante aeroporturi.

În cadrul studiului au fost chestionați 1.642 de pasageri aerieni de 53 de naționalități diferite, care au efectuat cel puțin două călătorii aeriene internaționale în 2023.

Aceștia au fost întrebați ce aspecte ale călătoriei cu avionul i-au stresat cel mai mult. Acestea s-au dovedit a fi numărul mare de pasageri, aeroporturile mari, adesea dificil de navigat din cauza dimensiunilor lor, aeroporturile aglomerate, frecvența întârzierilor zborurilor și distanța față de centrul orașului.

Pe baza acestor preocupări, VisaGuide.World a stabilit un clasament al aeroporturilor folosind cinci factori: numărul total de pasageri, dimensiunea aeroportului în metri pătrați, densitatea pasagerilor pe metru pătrat, ponderea întârzierilor anuale și distanța față de centrul orașului în kilometri.

Gatwick este cel mai stresant aeroport din lume

Londra Gatwick, al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, a ieșit în evidență ca fiind cel mai stresant aeroport la nivel global pentru a călători.

Deși numărul de pasageri care utilizează Gatwick este sub medie în comparație cu alte aeroporturi, acesta are unul dintre cele mai mari scoruri de densitate a pasagerilor.

Procentul său de întârzieri anuale este al doilea cel mai mare din primele zece, iar distanța față de centrul orașului – 43 de kilometri – este cea mai mare.

Jumătate din primele zece aeroporturi cele mai stresante din lume se află în Europa

Aeroportul Istanbul din Turcia se află pe locul al doilea. Este cel mai aglomerat din Europa, cu 64.289.107 de pasageri înregistrați în 2022, ceea ce îl face al șaptelea cel mai aglomerat aeroport din lume.

Călătorii susțin că se confruntă adesea cu dificultăți în navigarea pe aeroport din cauza dimensiunii sale enorme – peste 76 de milioane de metri pătrați.

Aeroportul german din Munchen a ocupat locul al treilea. Acesta a înregistrat mai puțin de jumătate din numărul de pasageri de la Istanbul în același an – 31.642.738 de pasageri. Dar dimensiunea aeroportului din München este de cinci ori mai mică decât cea a aeroportului din Istanbul.

Aeroportul internațional Denver din Statele Unite se află pe locul patru, iar poziția a cincea este ocupată de un alt hub britanic, Aeroportul Heathrow.

Heathrow este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu 61.614.508 pasageri, și este chiar mai mic decât aeroportul din München.

Locul șase a fost ocupat de Aeroportul Internațional Los Angeles, urmat de Aeroportul Internațional Roma-Fiumicino, Aeroportul Internațional Dallas Fort Worth, Aeroportul Internațional John F. Kennedy și Aeroportul Internațional O’Hare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău