Portretul lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor făcută scrum: Legăturile cu mafia rusă și diamante africane

26 Dec. 2023, 15:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Dec. 2023, 15:09 // Actual //  Lupu Eduard

Complexul turistic „Ferma Dacilor”, deținut de Cornel Dinicu, a fost distrus într-un incendiu devastator în dimineața zilei de marți, 26 decembrie. Numele lui Cornel Dinicu este asociat cu mai multe scandaluri notorii din anii 2000, inclusiv afacerea „Portbagajul”, ceea ce adaugă o notă tragică evenimentului recent.

În anii 2000, Cornel Dinicu era cunoscut în lumea interlopă a Capitalei și era implicat în afacerea „Portbagajul”. În ianuarie 2000, Dinicu și complicii săi au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din mașina lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Regie și Giulești. Acest incident a generat un scandal de amploare, implicând poliția, complicitatea autorităților și o rețea de traficanți de droguri.

În prezent, Cornel Dinicu este judecat la Înalta Curte de Casație pentru aceste acuzații. Mai mult, numele său a fost asociat cu o afacere dubioasă cu diamante în Africa și cu intervenții în forță de tip racket în România.

Dinicu s-a mutat în Prahova după o misiune în Africa, unde era însărcinat să prospecteze o exploatare diamantiferă, fiind recunoscut la începutul anilor 2000 drept un temut ”recuperator”, consacrat grație intervențiilor sale în forță de tip racket, conform Evenimentul Zilei în anul 2007.

Prezența lui Dinicu a fost semnalată în Guineea, districtul Kono – renumit pentru minele sale de diamante. Dinicu era însărcinat să prospecteze o exploatare diamantiferă. Premisele afacerii au atras atenţia, iar Cornel Dinicu a fost trimis în Sierra Leone. El reprezenta Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană cu interese majore în România – conectată la gruparea Boris Golovin-Anatoli Patron-Iuri Ustinov. Total Asset Management (TAM) intenționa să preia un sfert din mina diamantiferă, investind în firma concesionara.

Ulterior, el a devenit cunoscut pentru complexul turistic „Ferma Dacilor” de la Tohani din Prahova. Complexul s-a bucurat de notorietate prin construcția unor căsuțe în copaci, concepute pentru a permite turiștilor să supravegheze lupii, o idee care nu s-a concretizat în cele din urmă.

Cu toate acestea, „Ferma Dacilor” a devenit celebră pentru bucătăria tradițională și prețurile ridicate, atrăgând clienți cu posibilități financiare peste medie. Cu incendiul care a distrus acum complexul, se încheie o pagină din istoria controversată a lui Cornel Dinicu și a afacerilor sale. Autoritățile investighează cauza incendiului și impactul acestuia asupra patrimoniului turistic și economic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău