«Casa Petru»: „Un pahar de vin pentru sănătatea ta!”

14 Dec. 2023, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
14 Dec. 2023, 12:52 // Slider //  MD Bani

În ultimii ani, vinurile nealcoolice au devenit tot mai populare în rândul moldovenilor, și nu doar, înregistrându-se o creștere semnificativă. Combinația dintre gustul excelent și grija de sănătate explică de ce vinurile nealcoolice au devenit o adevărată tendință în lumea modernă. Oamenii apreciază oportunitatea de a crea o atmosferă relaxantă cu prietenii la un pahar de vin, păstrând în același timp mintea limpede.

Cine a fost primul care a produs vinuri nealcoolice?

Deși moda pentru aceste vinuri a apărut recent la noi, ideea în sine a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri: romanii și egiptenii au extras alcoolul din vin. Ei au făcut-o greșit, desigur, încălzind vinul până la 78°С, ce duce la evaporarea alcoolului etilic, dar și în mare parte a aromei.

Ce s-a schimbat de atunci și cum se produc acum vinurile nealcoolice?

Astăzi, tehnologia de dealcoolizare a vinului a evoluat, ceea ce permite păstrarea tuturor proprietăților valoroase ale băuturii. Casa Petru Alcohol Free Wine produce un vin nealcoolic complet natural, care s-a recomandat de multă vreme pe piață. Adoptăm o abordare responsabilă a producției, monitorizând cu atenție toate etapele pentru a menține nivelul premium al mărcii.

Cum să distingeți vinul natural nealcoolic de înaltă calitate de băuturile din vin?

În primul rând, prețul scăzut ar trebui să ne ofere un semnal de alarmă. Un produs de înaltă calitate nu poate fi ieftin, dealcoolizarea este un proces costisitor și, pentru ca vinul nealcoolic să-și păstreze structura, gustul și aroma, este nevoie de vin alcoolic de înaltă calitate.

De asemenea, este necesar să se acorde atenție corect etichetei, dacă conține apă, arome, amplificator de gust etc., acest lucru sugerează deja că cel puțin acest vin nu este natural, iar calitatea lasă mult de dorit. Un astfel de „vin” strică reputația vinului nealcoolic de înaltă calitate. Vinurile Casa Petru Alcohol Free Wine diferă de produsurile altor concurenți prin faptul că sunt absolut naturale. Apropo, aceste vinuri au câștigat medalii de aur la un concurs de degustare din Franța, ceea ce indică deja calitatea lor înaltă.

Mulți au o întrebare de ce e nevoie de vin nealcoolic?

Vinul, în principiu, este produsul care creează starea de spirit și nu alcoolul, și anume în momentele fericite ale vieții noastre când vrem să ridicăm un pahar de vin sau vin spumant, să spunem un toast și să simțim plăcerea gastronomică de a combina vinul cu un anumit fel de mâncare, în cercul celor mai apropiați oameni. Și nu ai nevoie de alcool pentru asta. Vinul nealcoolic este o alternativă excelentă atunci când vă puteți bucura de gustul vinului fără a vă afecta sănătatea. Dacă sunteți conducător auto, aveți un stil de viață sănătos, o nutriție corectă, sunteți la dietă, în așteptarea un copil, atunci acest produs este perfect pentru Dvs.

P. S. Casa Petru Alcohol Free Wine – vinuri naturale nealcoolice de calitate premium create în Moldova. Până în prezent, linia de vinuri include vinuri liniștite și spumante. Recent, pe rafturile magazinelor a apărut o noutate absolută: Casa Petru Pinot Grigio. Căutați Casa Petru Alcohol Free Wine în rețelele: Alcomarket, Linella, №1, Kaufland și multe altele. Vă așteptăm și în magazinul companiei Denovi Group, pe adresa: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 123A. Pregătiți-vă pentru sărbătorile de Anul Nou alegând vin nealcoolic cu reducere festivă! După cum spunea filosoful german Arthur Schopenhauer: „nouă zecimi din fericirea noastră depinde de sănătate”. Alegeți vinuri nealcoolice Casa Petru Alcohol Free Wine și fiți sănătoși!

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ