Cât câștigă militarii ucraineni care luptă împotriva Rusiei. Guvernul de la Kiev majorează soldele de la 1 martie 2023

02 Mart. 2023, 04:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mart. 2023, 04:33 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai mari venituri le au soldații din forțele militare de operațiuni speciale care luptă în zona frontului.

Salariile militarilor ucraineni vor fi majorate în martie 2023, aceste cifre fiind furnizate de Ministerului Apărării al Ucrainei, privind nivelul mediu de sprijin financiar pentru armată.

Dacă un pușcaș din Forțele Terestre, care nu este implicat în zona de luptă, a primit 43.244 UAH (1100 euro) în 2022, din martie 2023 va primi 50.587 UAH (1270euro). Un soldat putea conta pe 113.238 grivne (2830 euro), iar din martie el va câștiga 120.500 grivne (3.000 euro).

Recruții și telegrafiștii care lucrează pe front primesc și ei salarii mari – până la 120.000 grivne.
Comandanții de brigadă ai Forțelor de Operațiuni Speciale au cele mai mari salarii. Pentru îndeplinirea sarcinilor pe front în 2022, au fost plătiți cu aproximativ 133.000 de grivne, iar din martie a acestui an – peste 150.000 grivne (3750 euro).

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de grupul „Rating”, 63% dintre ucraineni au spus că situația lor financiară s-a înrăutățit din cauza războiului pe scară largă cu Rusia. Iar 32% dintre locuitorii țării spun că nu există modificări în plan financiar.

În decembrie 2022, Institutul de Sociologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei a efectuat un sondaj care a arătat că ucrainenii au nevoie de un câștig mediu de 14.231 grivne (355 euro) pe lună pentru o viață normală. În același timp, 40,6% dintre respondenți au spus că veniturile familiei lor sunt mult mai mici decât această sumă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău