Ce informații utile despre cetățenia română găsești pe grupul „Dețin Pașaport Român”

04 Apr. 2023, 12:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Apr. 2023, 12:54 // Actual //  Lupu Eduard

Dacă ai decis să obții cetatenie română, dar nu cunoști procedurile, fie îți par foarte complicate unele procese, cea mai bună soluție este să te informezi chiar de la cei care deja au parcurs deja aceste etape.

Pentru că în domeniul cetățeniei române există multă birocrație, dar și mituri care te pod duce pe o cale greșită, fondatorul companiei juridice JustConsult, Ion Guștiuc, a creat pe platforma Facebook comunitatea „Dețin Pașaport Român”.

Cel mai mare avantaj a acestei comunități este că oricine are nevoie de ajutor, ghidare, răspuns la întrebare o poate adresa și va primi un răspuns obiectiv și util fie din partea administratorului grupului, fie din partea membrilor, care au parcurs acești pași și își pot împărtăși experiența.

Avantajul de a fi membru al grupului Dețin Pașaport Român este că toate informațiile sunt oferite absolut gratuit și îți permit să ții pasul cu actualizările  actualizările privind redobândirea cetățeniei român. Necunoașterea sau ignorarea actualizărilor din acest domeniu îți poate amâna soluționarea cererii  cu câteva luni sau chiar să ducă la respingerea dosarului de cetățenie română.

Ce reprezintă grupul „Dețin Pașaport Român”?

Grupul Dețin Pașaport Român este o comunitate cu peste 35 de mii de membri, care își împărtășesc experiența parcurgerii etapelor de redobândire cetățenie română sau în perfectarea diverselor acte românești.

De asemenea, în acest grup, administratorul Ion Guștiuc oferă informații la zi despre schimbările de procedură și de legislație, despre cerințele față de dosarul de cetățenie română, despre actualizările în cadrul Consulatelor române sau la instituțiile din România.

Membrii grupului au acces la tutoriale video, din care pot învăța cum să pregătească dosarul de cetățenie română, cum să înregistreze o cerere pe platforma econsulat.ro sau cum să facă de sine stătător o programare online pentru perfectarea actelor românești. În comunitatea „Dețin Pașaport Român” există posibilitatea de a adresa întrebări privind situația individuală a membrilor, la care vor primi răspunsuri veridice.

Cele mai multe întrebări, adresate în grupul „Dețin Pașaport Român”, vizează transcrierea actelor de stare civilă în registrele românești, procedură care a devenit destul de anevoioasă din cauza numărului mare de cereri. De asemenea,  un număr mare de întrebări sunt despre procedura de depunere a jurământului de credință la Consulatele României de la Chișinău, Bălți sau Cahul. Membrii grupului vor să afle cererile din care lună sunt procesate, cine și când a reușit să depună jurământul și ce acte sunt necesare în ziua depunerii la Consulat.

Un alt subiect fierbinte este legat de perfectarea unui buletin românesc și refuzul pentru buletin în urma verificărilor la domiciliu.

Aprobarea Ordinelor ANC, prin care este soluționat dosarul de cetățenie română, la fel trezește interesul membrilor grupului. În grupul „Dețin Pașaport Român” membrii află despre Ordinele emise și dacă se regăsesc în acestea.

Membrii grupului se mai interesează despre termenii de perfectare a pașaportului sau buletinului românesc, cum să depui cererea de acordare a alocațiilor pentru copii ș.a..

Dacă și tu vrei să fii informat rapid și corect despre etapele de redobândire a cetățeniei române și perfectarea actelor românești, înscrie-te în grupul „Dețin Pașaport Român” și bucură-te de avantajele oferite de comunitate.

Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea unui specialist JustConsult privind obținerea cetățeniei române sau perfectarea actelor românești, sună 022 10 50 80.

Completează formularul de pe pagina justconsult.md, iar un consultant va reveni cu un apel pentru a-ți oferi răspunsuri.

Ne găsești și pe pagina de Facebook JustConsult -Cetățenie română.

P

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău