Ce preț are o casă de vacanță în Thassos. Uite cât costă o locuință de vis pe insula vizitată de mii de moldoveni

21 Iun. 2023, 05:09
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Iun. 2023, 05:09 // Actual //  bani.md

Insula Thassos este una dintre cele mai populare în rândul turiștilor moldoveni, însă v-ați închipuit cât ar putea costa o locuință în această locație de vis din Grecia? Prețul ar putea să vă uimească!

În general, prețurile sunt accesibile în ceea ce privește cazarea și transportul, iar peisajele de poveste merită cu siguranță fiecare bănuț. Nu este de mirare că an de an, zona atrage o mulțime de turiști dornici să se bucure de tot ce le oferă insula grecească. Aflandu-te într-un asemenea loc, cu siguranță te-ai putea gândi cât ar costa o locuință aici. Ei bine, prețurile pentru un studio, ar putea să-i lase cu gura căscată pe mulți curioși.

Studio-ul conține și o baie micuță (Foto: Spitogassos)Studio-ul conține și o baie micuță (Foto: Spitogassos)

Pe site-ul de imobiliare spitogatos.ro o ofertă ar putea pune pe jar mulți potențiali cumpărători. Este vorba de un studio de numai 30m² construit în anul 1990, aflat la 50 de metri de plajă. Într-adevăr peisajul este unul cu adevărat încântător, dar haideți să aflăm împreună dacă merită doar priveliștea o asemenea investiție. În anul 2020 a fost renovat și oferă o micuță bucătărie în colț, iar imediat lângă își face apariție și un pat de două persoane. Studioul mai conține baie în care abia încape o persoane, însă, în schimb locuința vine la pachet cu un loc de parcare și un balcon mare de 18m².

Locuința are 30 de metri pătrați (Foto: Spitogassos)Locuința are 30 de metri pătrați (Foto: Spitogassos)

Cât costă o locuință în Thassos?

Studio-ul se află într-o zonă rezidențială, însă conform anunțului nu prezintă nici sistem de alarmă și nici măcar un aparat de aer condiționat care să ofere răcoare într-o zi toridă. Pentru toate acestea, proprietarul cere suma fabuloasă de 99.000 de euro! Mai exact cât două apartamente sau o casă în București! Cel care vinde studio-ul ține să menționeze în anunț că locuința este mai degrabă potrivită pentru o casă de vacanță, decât de locuit permanent. Totuși, animalele de companie sunt binevenite, așa că puteți veni în vacanță cu prietenii blănoși. Având în vedere condițiile date, vă lăsăm pe voi să decideți dacă merită o asemenea investiție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ