„Cea mai mare prăbușire din istorie este aproape”. Robert Kiyosaki despre cele 3 active în care să investim

30 Iun. 2021, 09:25
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 09:25 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Robert Kiyosaki, autorul renumite cărți „Tată bogat, tată sărac” atenționează că piețele financiare se îndreaptă către o recesiune brutală, iar investitorii ar trebui să se bazeze pe criptomonede și metale prețioase pentru a rezista consecințelor, a scris acesta într-o postare pe Twitter.

„Cea mai mare prăbușire din istorie a pieței este aproape. Vânzările în masă creează oportunități de cumpărare, dar piețele nu își vor reveni pentru o bună perioadă de timp. Luați mai mult aur, argint și Bitcoin”, a spus Robert Kiyosaki.

Cea mai vândută carte a lui Kiyosaki îi îndeamnă pe oameni să-și înțeleagă finanțele, să nu se bazeze pe alții pentru bani și să acumuleze avere prin investiții în afaceri, imobiliare și alte active. Fondatorul companiei Rich Global și Rich Dad Company trage alarma pe piață de câteva luni, scrie Business Insider.

„Cea mai mare bulă din istoria lumii devine din ce în ce mai mare”, a scris el pe Twitter săptămâna trecută. „Fed va crește ratele dobânzilor, provocând prăbușirea acțiunilor, obligațiunilor, imobiliarelor și aurului”, a scris pe Twitter la mijlocul lunii mai.

Kiyosaki a recomandat investitorilor să dețină cripto și metale prețioase, spunând că se aștepta ca acestea să își păstreze mai mult din valoarea lor și să fie mai ușor convertite în numerar decât alte active în timpul unei recesiuni.
Nu este pentru prima dată când Kuyosaki își manifestă entuziasmul pentru activele digitale, și nu este pentru prima dată când el atenționează despre o cădere a pieței.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău