Cel mai bogat om din Ucraina promite că va contribui la reconstruirea oraşului Mariupol

17 Apr. 2022, 04:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2022, 04:53 // Actual //  Lupu Eduard

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, s-a angajat să ajute la reconstruirea oraşului Mariupol, unde deţine două mari oţelării despre care spune că vor fi din nou competitive la nivel mondial.

„Mariupol este o tragedie globală şi un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost şi va fi întotdeauna un oraş ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters.

Rinat Ahmetov, mult timp cel mai bogat om din Ucraina, şi-a văzut imperiul de afaceri micşorându-se în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră. Ulterior, două regiuni din estul Ucrainei, Doneţk şi Luhansk, şi-au proclamat independenţa faţă de Kiev, lovind din nou în afacerile lui Akhmetov.

Potrivit revistei Forbes, averea netă a lui Ahmetov era în 2013 de peste 15 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

„Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât şi în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai duri şi mai puternici”, a spus el.

Rinat Ahmetov a mai spus că se va reîntoarce în Mariupol după război.

„Ambiţia mea este să mă întorc într-un Mariupol ucrainean şi să pun în aplicare planurile noastre (de nouă producţie), astfel încât oţelul produs la Mariupol să poată concura pe pieţele globale ca înainte”, a spus omul de afaceri.

Rinat Ahmetov a anunţat că va contribui la refacerea oraşului Mariupol şi a Ucrainei după război.

„Sunt încrezător că, în calitate de cea mai mare afacere privată din ţară, SCM va juca un rol-cheie în reconstrucţia postbelică a Ucrainei”, a mai spus el, citând oficialii care au declarat că pagubele provocate de război au ajuns la 1.000 de miliarde de dolari.

Omul de afaceri a vorbit şi despre ajutorul internaţional.

„Cu siguranţă vom avea nevoie de un program internaţional de reconstrucţie fără precedent, un Plan Marshall pentru Ucraina”, a spus el, făcând referire la ajutorul american care a ajutat la reconstrucţia Germaniei după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Am încredere că vom reconstrui cu toţii o Ucraină liberă, europeană, democratică şi de succes după victoria noastră în acest război”, a precizat Rinat Ahmetov.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău