Cele 13 plaje grecești preferate de localnici. Locul care i-a atras inclusiv pe Bob Dylan și Joni Mitchell în anii 70

28 Apr. 2023, 07:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2023, 07:45 // Actual //  Lupu Eduard

Primul contact cu o nouă țară este întotdeauna spectaculos, însă pe măsură ce vizitele se înmulțesc, turiștii vor să ”guste” din atmosfera reală a locului, să vadă cum trăiesc localnicii cu adevărat, unde le place să mănânce sau să se plimbe, departe de zonele turistice. Ei bine, există 13 plaje celebre printre localnici, conform visitgreece.gr.

Una dintre cele mai atractive plaje din Creta, la aproximativ 80 km sud-vest de Chania, este Elafonisi. Plaja este de fapt o masă de uscat îngustă înconjurată de mare, ceea ce îți dă literalmente senzația că te afli pe o altă insulă. O lagună se formează între continent și insulă, cu o adâncime nu mai mare de un metru. De jur împrejur se formează plaje fascinante cu ape turcoaz și nisip roz coral care își ia culoarea specială de la scoici.

2. Porto Katsiki

Celebra plajă a insulei Lefkada este situată în sud-vest și este una dintre cele mai fabuloase din Marea Mediterană.

3. Canal d’ Amour

Plaja romantică situată în Sidari, pe insula Corfu, este o altă capodoperă a naturii grecești. Formațiuni geologice magnifice pătrund în mare, creând golfuri, peșteri ascunse și canale de apă. După cum spune legenda, toate cuplurile care înoată aici vor rămâne îndrăgostite pentru tot restul vieții.

4. Balos

În golful Kisamos, la vest de Chania, vă așteaptă un complex de insule mici de o frumusețe răpitoare. Peninsula Gramvousa se remarcă prin peisajul său minunat, apele uimitoare, deloc adânci. Include, de asemenea, un castel uluitor cu o arhitectură venețiană. Balos este o plajă remarcabilă; peisajul nu poate fi comparat cu nimic din ce ai mai văzut vreodată. Apele limpezi de smarald și plaja cu nisip alb vă așteaptă!

5. Myrtos

Cea mai bună plajă din Kefalonia, care a primit mai multe premii, se află la doar 15 km de orașul Fiskardo. Dacă vedeți Myrtos de sus veți trăi o senzație unică! Dealul verde și stâncos se oglindește în apele albastre cristaline într-un mod în care vă taie răsuflarea.

6. Navagio

Imposibil de ajuns de la țărm și accesibil doar prin transportul maritim, Navagio este reperul Zakynthos și una dintre cele mai renumite plaje din Grecia. Cu o întindere lungă de pietricele albe strălucitoare și ape cristaline turcoaz, plaja vă va dezvălui un secret bine păstrat. Acesta ascunde scheletul ruginit al navei comerciale Panayiotis, o epavă expusă chiar pe mal, pe nisip.

7. Matala

Matala este un sat pitoresc ce are o plajă care îi poartă numele și a devenit cunoscută în întreaga lume ca un rai pentru hipioți în anii 60 și 70. Printre ei s-au numărat și câțiva oameni celebri precum Joni Mitchell, care a compus un cântec despre acel loc (Carrey), Bob Dylan, Janis Joplin, Joan Baez, Cat Stevens etc.

8. Voidokoilia

Golful și plaja Voidokoilia sunt situate la nord-vest de orașul istoric Pylos, în districtul Messinia, care a fost declarat sit arheologic și un loc de o frumusețe naturală unică. Arheologii au dezvăluit monumente prețioase în regiune, dându-i o mare valoare. Peisajul amintește de un teatru antic și îmbrățișează o plajă uimitoare cu ape turcoaz.

9. Sarakiniko

În partea de sud-est a orașului Milos, activitatea vulcanică de acum milioane de ani, precum și eroziunea cauzată de vânturile puternice și de mare, au creat cea mai misterioasă plajă din lume. Stâncile albe distinctive de lângă marea albastră creează o priveliște de neuitat.

10. Kokkini Paralia (plaja rosie)

În apropierea sitului arheologic Akrotiri se află cea mai faimoasă plajă din Santorini, cunoscută sub numele de Kokkini Paralia (adică plaja roșie).

11. Kolympithres

În partea de nord-vest a insulei Paros, în apropiere de Golful Naousa, veți găsi formațiuni de roci sculptate în mod natural, care arată ca și cum ar fi fost așezate pe plaja de nisip fin auriu, generând astfel mai multe golfuri protejate de vânt. În unele locuri, apa mării umple cavitățile stâncilor și arată ca un spa creat de natură.

12. Kolpos Agiou Pavlou

La poalele acropolei din Lindos veți găsi frumosul golf Agios Pavlos (văzut de sus are formă de inimă). Acest golf are două plaje cu nisip și pietriș, cu ape cristaline puțin adânci.

13. Kavourotrypes

Localnicii de pe coasta de est a Sithonia din Halkidiki se referă la numeroasele plaje tropicale din zonă drept „Hawaii din Grecia”. Cu siguranță te vei îndrăgosti la prima vedere de nisipul alb, stâncile netede și apele cristaline turcoaz.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău