Cele mai economice centrale termice pe gaz pentru locuințe

22 Sept. 2022, 14:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2022, 14:20 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Din cauza scumpirilor la gaz din ultima perioadă, suntem nevoiți să facem economii la majoritatea serviciilor ce țin de apă caldă, pregătirea bucatelor, iar în viitorul apropiat și încălzirea locuinței, întrucât se apropie perioada rece a anului. Astfel, alegerea unor centrale termice pe gaz economice este o sarcină deloc ușoară pentru majoritatea.

În plus, să nu uităm de faptul că pentru a putea intra în posesia acestora, e nevoie să scoatem din buzunare o sumă oarecare de bani. Și în astfel de cazuri, un credit pentru nevoi personale rapid te poate ajuta să intri cât mai rapid în posesia cazanului potrivit.

Și acum, să vedem care totuși sunt cele mai economice centrale termice pe gaz pentru locuințe.

  1. Ariston

Dacă vorbim de calitate, tehnologie inovativă, dar și o economie destul de bună, Ariston este fără îndoială o alegere bună. Este o companie respectată de centrale termice care fabrică soluții ușor de utilizat, de încălzire a temperaturii și apei, de mai bine de 50 de ani. Ba mai mult, e considerată una dintre cele mai importante mărci din lume în industria de încălzire a apei. Aceste centrale termice pe gaz nu sunt recomandate doar de experți și ingineri, ci și de o gamă largă de clienți din mai multe țări.

  1. Viessmann

Sunt printre cele mai eficiente și economice centrale pe gaz disponibile nu numai la noi, ci și în întreaga lume. Majoritatea au prețuri atractive în comparație cu alte cazane disponibile în Republica Moldova. Chiar dacă mulți au impresia că Viessmann sunt doar niște centrale ieftine, în realitate nu este chiar așa. Își permit așa prețuri accesibile, deoarece majoritatea componentelor și le produc singuri.

  1. Vaillant

Acestea sunt niște centrale termice pe gaz, cu motor german, calitate extrem de bună, garanții fantastice și ingineri proprii dedicați relațiilor cu clienții, dacă este necesar.  Este o companie care produce cazanele cu cea mai mare rată de încălzire de pe piața europeană, întrucât, chiar dacă este un brand german, piesele pot fi disponibile și la noi în Republica Moldova, iar prețurile sunt destul de accesibile. Însă, dacă nu reușești să achiziționezi unul, un credit online este rezolvarea!

  1. Immergas

Este considerat unul dintre cei mai mari producători de centrale din Europa, dar și unul dintre cele mai economice cazane. Sunt pe piața de mai bine de 50 de ani și au produs până în prezent peste 5 milioane de cazane, cu o capacitate de producție de 300.0000 de cazane pe an. Oferă o eficiență de peste 96,6%, crescând economiile la energie.

  1. Ferolli

Este un brand de centrale termice pe gaz cu un control complet și autonom asupra calității produselor sale și asupra livrării și relațiilor post-vânzare cu clienții.  Compania se mândrește cu eficiență, accesibilitate și fiabilitate și fabrică intern centrale la prețuri democratice încă de la înființarea sa în Verona, Italia.

Așadar, îți recomandăm să analizezi atent raporturile calitate-preț, pentru ca ulterior să poți alege o centrală termică pe gaz economică și eficientă pentru locuința ta. Ai libertate în această alegere, întrucât, în mare parte, totul depinde de bugetul tău. Iar dacă întâmpini probleme în achiziționarea acestuia, Zoom Credit îți oferă un credit rapid cu buletinul, potrivit ție și necesităților tale.

P.

Realitatea Live

03 Oct. 2022, 04:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Oct. 2022, 04:27 // Actual //  Lupu Eduard

Analiștii financiari spun că investiţia în criptomonede poate fi foarte profitabilă, în anumite cazuri de ordinul a sute sau mii de procente. În acelaşi timp presupune şi asumarea unor riscuri ridicate, care se pot dovedi a nu fi potrivite pentru orice investitor.

Astfel sunt mulți care au băgat bani în criptomonede despre care credeau că vor avea ceșteri, unele chiar au avut până la un moment dat, ca acum să se vadă cu cea mai mare parte din investiție pierdută. Unii aleg să aștepte până la un moment dat când piața va reveni. Alții, speriați de situația pe care nu o luaseră în calcul, la momentul investiției văzând doar potențialul profit, aleg să scoată banii chiar dacă ies în pierdere.

Valoarea criptomonedelor a scăzut însă foarte mult în această perioadă și chiar și cele considerate foarte stabile ca Bitcoin sau Ethereum s-au zdruncinat destul de mult. Astfel, rămâne întrebarea: ce facem dacă moneda în care am investit a scăzut foarte mult și nu mai dă semne de redresare?

Ce să faci dacă ai criptomonede care se devalorizează de la un minut la altul

Expertul economic Claudiu Năsui, a explicat într-un interviu acordat Ziare.com, cât de riscant este acum să bagi bani în criptomonede și în ce ai putea investi, totuși, dacă îți dorești neapărat să deții și un astfel de portofoliu.

Cum minimizezi pierderile dacă ai investit într-o critomonedă slabă? ”Vei fi mai mult pe pierdere dacă vinzi mai târziu”, a spus Claudiu Năsui.

”Este o greșeală care se face în investiții ”să te căsătorești cu portofoliul tău”. Adică cumperi o acțiune și ea scade și apoi tot aștepți să crească la cât era să poți să o vinzi. Câteodată ea nu mai crește. Deci este posibil să te adâncești în pierderi. Chiar dacă la un moment dat va crește, dacă anticipezi că va scădea, o vinzi și o cumperi mai jos și vinzi apoi la un preț mai mare”, a recomandat expertul.

Claudiu Năsui: Nu recomand cripto în perioada următoare decât dacă cineva are motive să creadă că moneda aceea va crește”

Tot specialiștii recomandă ca în criptomonede să fie investite doar sume pe care ești dispus să le pierzi şi care să nu îţi afecteze viaţa. Sunt mulți însă care, dornici de îmbogățire sau de ieșire din sărăcie, investesc banii de întreținere, de exemplu. De multe ori, rămân și fără aceia.

”Practic piața cripto, după mine, este bitcoin și restul. Nu zic ca celelalte criptomonede nu sunt bune pentru investiții dar cred că sunt ecosisteme prea mici pentru a nu fi influențabile de către cineva. Bitcoin a trecut niște teste ale pieței și încă se ține bine pe picioare.

Criptomonedele au mai scăzut în ultima perioadă, la fel ca și acțiunile în bursă.

Cei care au investit și investesc în active, fie că vorbim despre criptomonede, acțiuni, imobiliare, după mine riscă. Trebuie să aibă o probabilitate rezonabilă că va fi un randament foarte bun pe activul respectiv.

Ce se va întâmpla în viitorul apropiat? Nu recomand cripto în perioada următoare decât dacă cineva are motive foarte bune să creadă că o monedă va crește. Eu recomand ca lumea să stea pe dolar. Din informațiile care sunt în acest moment, aceasta este recomandarea mea”, a explicat Claudiu Năsui.

De ce își păstrează oamenii o parte din economii în criptomonede. ”Guvernele totalitare nu pot bloca finanțarea în bitcoin”

Cu toate că în această perioadă sunt destul de vulnerabile, mulți oameni aleg să își țină o parte din economii sau să facă plăți în criptomonede. Unde mai punem că există câteva guverne locale și naționale folosesc oficial bitcoin. El Salvador și Republica Centrafricană au adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată, în timp ce Ucraina acceptă donații în bitcoin pentru a finanța rezistența împotriva invaziei ruse, scrie wikipedia.

Pe de altă parte, statul nu poate impozita criptomonedele.

”Sunt un activ ca oricare altul care are numite specificități, iar în funcție de ele pariază sau nu pe acestea”, a spus Claudiu Năsui.

”Bitcoinul a fost folosit inclusiv pentru a transfera bani în Ucraina sau pentru dizidenți în regimuri totalitare pentru că este imposibil de oprit de către guvern. Guvernele totalitare nu pot bloca finanțarea în bitcoin.

În plus, statul nu are cum să pună poprire pe un cont în bitcoin. Doar dacă ar face ceea ce face un hacker, să decripteze. Dar îți trebuie o putere de calcul atât de mare încât niciun stat nu ar fi interesat să o folosească.

Într-adevăr, statul poate impozita doar sumele obținute din vânzarea criptomonedelor pentru că aceste tranzacții sunt făcute pe niște burse transparente”, a punctat expertul.

Năsui a mai spus că pe piață sunt zeci de mii de criptomonede și că ”este destul de ușor să faci o astfel de monedă, în prezent”.

Valoarea unei criptomonede bitcoin (BTC) a scăzut sub 20.000 de dolari, la mai mult de jumătate de cât valora la începutul anului.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău