Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova lansează proiectul „AIR Antreprenorial”

22 Sept. 2022, 12:26
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2022, 12:26 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) susține mediul academic din țara noastră. În acest context a fost lansat proiectul „AIR Antreprenorial” dedicat studenților.

Prin intermediul „AIR Antreprenorial”, studenții din Republica Moldova vor avea acces la o serie de webinarii și workshopuri. Proiectul include trei module :

  • Istorii de succes;
  • Dezvoltare și mentorat;
  • Finanțare pentru tineri.

Anunțul a fost făcut ieri, 21 septembrie 2022, de către președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, în cadrul evenimentului de deschidere a primei ediții a Expoziției Internaționale de Creativitate și Inovație – EXCELLENT IDEA 2022, organizată de Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) în comun cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Academia de Științe a Moldovei.

„Trebuie să recunosc că mediul de afaceri, fără inovare și cercetare, nu ar fi existat. Vă mulțumesc, în numele mediului de afaceri, tuturor celor care aduceți un aport prețios și vă dedicați acestui nobil scop”, a declarat Dan Nuțiu.

Proiectul „AIR Antreprenorial” vine să inspire studenții în găsirea vocației, dezvoltarea aptitudinilor și mindset-ului necesare unui antreprenor de succes. Printre obiectivele acestuia se numără identificarea oportunităților de finanțare și de promovare a inițiativelor tinerilor din Republica Moldova, crearea unui HUB Antreprenorial Studențesc, precum și crearea unei Arene a Ideilor, în cadrul căreia studenții și elevii vor propune idei inovative pentru antreprenori și investitori, iar cele mai bune vor fi premiate și preluate spre realizare.

De asemenea, universitățile organizatoare vor avea posibilitatea să apeleze la membrii Asociației, care dispun de laboratoare moderne și dotate, unde studenții ar putea pune în practică cunoștințele, abilitățile și competențele.

„Vă invităm cu drag să apelați la noi și vom primi studenții dumneavoastră să vină alături de colegii care deja lucrează în domeniul cercetării, de a-i ajuta la dezvoltarea capacităților. Moldova nu are doar viitor, are și prezent, iar dumneavoastră sunteți cei care reprezentați prezentul și construiți viitorul”, a conchis președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu.

„Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 09:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 09:51 // Actual //  Ursu Victor

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, susține că asupra platformei de mesagerie ar putea fi declanșată o campanie coordonată de discreditare, orchestrată prin intermediul presei și al rețelelor sociale. Într-o postare publicată pe canalul său oficial, Durov a prezentat mai multe exemple recente care, în opinia sa, indică o tentativă organizată de a submina încrederea publicului în Telegram.

Primul caz menționat este o știre falsă privind presupusa retragere a Telegram de pe piața rusă. Durov explică faptul că informația a apărut inițial într-o publicație satirică, dar ulterior a fost preluată de canale „serioase” fără a menționa contextul umoristic. „A trebuit chiar să adăugăm etichete de dezmințire sub aceste postări”, a spus el.

Un alt exemplu invocat este controversa legată de presupusa blocare a unor canale OSINT (de informații din surse deschise) din motive politice. Potrivit lui Durov, aceste canale au fost suspendate temporar de algoritmi automați pentru publicarea de date cu caracter personal, dar au fost deblocate rapid. Totuși, unele publicații au continuat să relateze subiectul fără a preciza acest lucru.

Al treilea caz este legat de un „pseudo-investigație” despre presupuse vulnerabilități ale IP-urilor folosite de Telegram. „Deși mai mulți experți independenți au demontat complet afirmațiile tehnice, demontările nu au primit nici pe departe aceeași atenție mediatică”, a subliniat Durov.

În concluzie, el a reiterat că Telegram luptă de peste 12 ani pentru confidențialitatea utilizatorilor și accesul liber la informație – motive pentru care ar deveni adesea ținta unor presiuni mediatice. „Este posibil să nu avem de-a face cu simple greșeli jurnalistice, ci cu o campanie de discreditare bine pusă la punct. Fiți vigilenți!”, a avertizat fondatorul.

Declarațiile lui Durov vin pe fundalul intensificării discuțiilor din Rusia privind controlul mai strict asupra aplicațiilor de mesagerie. Președintele Comisiei pentru politică informațională din Duma de Stat, Serghei Boiațki, a declarat recent că Telegram și WhatsApp ar putea intra sub incidența unor sancțiuni mai dure din cauza refuzului de a localiza datele utilizatorilor și de a elimina conținutul interzis de legislația rusă. Măsurile ar urma să fie aplicate după lansarea unei platforme digitale interne.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO