CEO Coinbase: Planificăm să listăm fiecare activ criptografic acolo unde este viabil din punct de vedere juridic

06 Iul. 2021, 16:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 16:02 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a declarat că bursa intenționează să listeze fiecare activ criptografic, acolo unde este permis din punct de vedere legal acest lucru.

„Memento despre modul în care Coinbase listează activele: obiectivul nostru este să listăm * fiecare * activ acolo unde este legal să se facă acest lucru”, a scris el pe Twitter.

Armstrong a adăugat că platforma nu dorește ca nicio monedă să primească un statut special.

„În afara standardelor noastre de listare (pentru siguranță / legalitate), nu oferim o opinie cu privire la valoarea fiecărui activ. Suntem agnostici, deoarece credem în piețele libere și că consumatorii ar trebui să aibă de ales în criptoeconomie. Aceasta este cum vom avea cea mai mare inovație “, a spus el.

CEO-ul a sugerat că, în timp, bursa va introduce modalități prin care utilizatorii săi pot examina sau evalua fiecare activ. În teorie, aceasta ar fi furnizarea altor consumatori cu informații pentru a lua decizii mai educate, a spus el.

În 2017, bursa a oferit doar patru criptomonede: bitcoin, ethereum, litecoin și bitcoin cash. La acea vreme, o listă Coinbase era o mare ocazie, de multe ori majorând prețul unei monede la anunțul că vine la schimb – ceva care a devenit cunoscut sub numele de „Efectul Coinbase”.

Acum, schimbul listează 63 de criptomonede, de la monede stabile precum tether (USDT) la monede cunoscute precum cardano (ADA) și monede chiar mai obscure precum NKN (NKN), care ocupă locul 166 pe CoinMarketCap.

În ianuarie, Coinbase a spus că ia în considerare 44 de criptomonede pe care ar putea alege să le adauge. A adăugat deja câteva dintre ele, inclusiv ankr (ANKR), curve (CRV) și skale (SKL). Cu doar trei zile în urmă, bursa a adăugat la listă mai multe jetoane, inclusiv barnbridge (BOND), livepeer (LPT) și quant (QNT).

Cu toate că listează atât de multe criptomonede, mai are de parcurs un drum lung, dacă dorește cu adevărat să enumere fiecare criptomonedă.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală