Trend în plină forţă pe piaţa crypto: Peste 13 miliarde de dolari în Ether au fost stocaţi în reţeaua Ethereum 2.0

06 Iul. 2021, 15:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Iul. 2021, 15:37 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Deţinătorii de Ether au pus la bătaie criptomonede în valoare de 13 miliarde de dolari pe reţeaua Ethereum 2.0, pe măsură ce investitorii se entuziasmează cu privire la revizuirea sistemului şi la potenţiala creştere a industriei de staking, scrie Ziarul Financiar.

Procesele de staking sunt definite prin srocarea monedelor într-un portofel electronic şi prin obţinerea de recompense pentru a valida tranzacţii pe o reţea PoS (Proof of Stake), mult mai eficientă din punct de vedere energetic.

Astfel, numărul utilizatorilor în această rețea a crescut de la 5,3 milioane, luna trecută, la 6,1 milioane de criptomonede. Valoarea totală a monedelor Ether din reţea ajunge la circa 13,7 miliarde de dolari, conform preţurilor raportate de Coindesk.

Blockchain-ul Ethereum se află în plin proces de schimbare, cunoscut drept Ethereum 2.0. La bază stă o revizuire a felului în care este securizată reţeaua şi a modului în care sunt create monedele, de la un sistem Proof of Work la unul de tip Proof of Stake.

Sub modelul PoS, utilizatorii înaintează (sau pariază) monedele prin forma unei plăţi directe. În schimb, ei primesc dreptul a valida tranzacţiile din reţea şi obţin astfel mai multe token-uri generate de algoritmi.

JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite, a declarat recent că industria de staking ar putea valora 40 de miliarde de dolari până în 2025, datorită în mare parte schimbărilor din reţeaua Ethereum, care vor extinde masiv piaţa.

Utilizatorilor Ethereum li se cere aproape de fiecare dată să mizeze 32 de Ether înainte să devină validatori în cadrul reţelei şi – ulterior – să câştige monede, ceea ce înseamnă că au existat aproximativ 190.000 de validatori în ziua de luni, 5 iulie.

Planul este ca Ethereum să devină o reţea Proof of Stake până la finalului anului sau până la începutul lui 2022. Ethereum foloseşte în prezent acelaşi sistem Proof of Work ca Bitcoin, unde sunt necesare cantităţi uriaşe de putere computaţională pentru a rezolva puzzle-uri complexe şi pentru a se asigura că reţeaua „minează” monede noi.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală